Un membru Pro România arată cu degetul spre edilii actuali din municipiul Botoșani: „Au uitat de cetățeni și de oraș”

Un membru Pro România arată cu degetul spre edilii actuali din municipiul Botoșani: „Au uitat de cetățeni și de oraș”

Un fost consilier județean, actual membru al filialei botoșănene a Pro România, și-a exprimat nemulțumirea vizavi de atitudinea aleșilor locali din Botoșani, în plină campanie electorală.

Potrivit lui Narcis Ștefan, personajele scenei politice locale din municipiul Botoșani își laudă inițiativele de îmbunătățire a condițiilor din comunitate, pentru a-și crea o imagine favorabilă, cu toate că proiectele „cu adevărat importante” au rămas în coadă de pește.

„Și acum două-trei zile am făcut un apel către edilii locali să întocmească un raport de activitate în cei aproape patru ani de mandat, dar nu s-a răspuns în niciun mod. Probabil că nu sunt foarte multe de scris în raport, după cum se poate observa. Orașul este în continuare urât, este neîngrijit. Cunoașteți foarte bine și conflictul de natură juridică privind activitatea de salubrizare a orașului, serviciu public care, practic, stă în aer. Probabil că edilii se pregătesc pentru campania electorală, au uitat de cetățeni și de oraș. Încă o dată fac un apel, să apară informări publice despre care este situația din oraș”, a declarat Narcis Ștefan, membru Pro România din Botoșani.

În același timp, politicianul s-a arătat sceptic cu privire la partidele „clasice” și la candidații acestora pentru Primăria municipiului Botoșani, respectiv Cătălin Flutur (PNL) și Cosmin Andrei (PSD), opinând că cei doi nu sunt capabili să concretizeze proiecte în timp rezonabil. Totodată, Ștefan s-a arătat revoltat de modul în care autoritățile locale tratează instituțiile de cultură.

La Primăria municipiului Botoșani, cunoaștem deja marii candidați. Cel al PNL și cel al PSD. Numai că eu am o altă viziune despre candidat. Astfel de primari am avut în ultimii ani, nu au fost capabili să construiască o echipă, să ducă la final proiecte importante, iar exemple sunt, precum Teatrul „Mihai Eminescu”, Parcul „Cornișa” etc. Și nu vreau să desemnez sau să spun că al nostru candidat este mai bun. Dar spun că un un alt partid decât PNL sau PSD va fi capabil să această joncțiune, această trecere de la o tabără la alta, astfel încât proiectele cu adevărat importante să fie duse la final într-un timp rezonabil. Este strigător la cer ca într-o instituție de cultură, cum este Teatrul „Mihai Eminescu”, instituție care este de prestigiu în această zonă a țării, să stea o trupă într-o sală insalubră, cu confort termic foarte redus. Nu pot să cred că Filarmonica stă în chirie, tot în condiții insalubre, într-o clădire fără toalete și totuși performă. Edilii actuali trebuie să se ocupe de toate aceste probleme”, a explicat Narcis Ștefan.