Tot mai multe acuze de fraudă în alegerile locale. Metoda invocată: Măsluirea proceselor verbale

Tot mai multe acuze de fraudă în alegerile locale. Metoda invocată: Măsluirea proceselor verbale

Tot mai mulți lideri politici din România, mai ales în capitală, acuza fraudarea alegerilor locale printr-o metodă destul de des folosită în ultimii 30 de ani.

Este vorba de metoda cu procesul verbal făcut de acasă, o metodă care se practica până acum, de obicei, în localitățile mici și izolate. Aceasta presupune că Președintele secției de votare are un proces verbal de numărătoare făcut de acasă și nesemnat. După numărătoare, se bea un pahar "în echipă", de bucurie ca s-a terminat corvoada, și se dă la semnat falsul proces verbal. După multă oboseală, nimeni nu se uită ce semnează, și uite-așa capătă mai multe voturi cine trebuie.

La sectorul patru din Capitală, USR a reclamat sute de voturi furate prin această metodă. La Secţia 759, deşi au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, în realitate erau 382, ceea ce situa Alianţa pe locul 1 în secţia respectivă.  De asemenea, la secţia 759, Grădiniţa Vista, au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, dar verificările au arătat că erau de fapt 382 voturi pentru această formațiune politică. În schimb, sistemul informatic s-a blocat şi corectarea nu a putut fi introdusă.

La rândul său, președintele PNL București, Violeta Alexandru, a afirmat, luni seara, ca sunt "prea multe semne de întrebare" în legătură cu procesele verbale ale voturilor exprimate în secții din sectoarele 1 și 5 și se verifica toate aspectele. Aceasta a anunțat ca se va lua o decizie cu privire la solicitarea de renumărare a voturilor în mai multe sectoare din București.

Situația este similară în multe județe, iar în municipiul Botoșani se invocă același lucru. Exact ca în cazul USR de la București, un proces verbal de la o secție de votare din municipiu care era greşit a fost refăcut, dar sistemul informatic s-a blocat şi nu a putut fi introdus.

În cazul alegerilor din județul nostru, toate contestațiile vor fi analizate astăzi de instanțele de la Botoșani.

Reamintim că la Botoșani, disputa între primarul Cătălin Mugurel Flutur și candidatul PSD Cosmin Andrei s-a tranșat la o diferență de doar puțin mai mult de zece voturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Persoanele aflate în izolare pot solicita online urna mobilă pentru a vota pe 6 decembrie

astăzi, 19:02
62

În prezent, aproape 130.000 de români sunt fie internați în spital, fie sunt obligați să rămână la domiciliu timp de două săptămâni. Așa că mersul la urne, &ici...

Botoșăneanul salvamar pe Mediterana şi visul său: să deschidă prima librărie din satul natal

astăzi, 18:44
94

Remus Ursache, un tânăr botoşănean de la ţară, s-a întors în satul natal şi a deschis o tipografie şi o librărie după ce a petrecut şapte ani ca salvamar pe ţărmurile Med...

O familie din Botoșani, racordată la curent după 21 de ani, datorită unui ONG

astăzi, 18:29
126

S-a făcut lumină în sufletele și în casa a trei frățiori din județul Botoșani, care au trăit până acum în întuneric, în căminul părintesc. Locuința le-a...