Strângerea de semnături pentru locale, îngreunată de pandemie

Strângerea de semnături pentru locale, îngreunată de pandemie

Strângerea semnăturilor în vederea validării candidaților pentru alegerile locale din 27 septembrie a.c. este îngreunată de condițiile actuale generate de epidemia de Covid-19, după cum afirmă lidera organizației județene a Pro România din Botoșani.

Echipa de campanie a filialei a început strângerea semnăturilor pentru membrii desemnați de partid să concureze pentru funcțiile publice disponibile în județ, fie în cadrul primăriilor, fie în Consiliul Județean, atâția câți au fost desemnați. Procedura este, însă, îngreunată de pandemie.

„Pro România – Botoșani se află acum în etapa de precampanie, de campanie, strângem semnături și suntem foarte bine primiți de cetățenii acestei țări. În schimb, există dificultăți în strângerea semnăturilor, pentru că noi vrem să se respecte regulile și e destul de dificil, când te gândești că sănătatea cetățeanului este, de fapt, prioritară”, a spus deputatul Mihaela Huncă, lidera organizației, în timpul conferinței de presă de vineri.

Lista candidaților Pro România nu este încă definitivată, nefiind desemnați reprezentanții în cazul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ.

„În această perioadă definitivăm listele de candidaturi. Am început și activitatea de formare a candidaților pentru consilii și primării, pentru că dorim ca toți cei care vor fi în funcții să știe ce au de făcut chiar din prima zi de când sunt numiți. Să nu le trebuiască un mandat de adaptare”, a adăugat coordonatorul filialei din Botoșani a Pro România.

Potrivit deputatului, organizația este pregătită să schimbe „fețele” politicii autohtone, subliniind că tot mai multe persoane aderă în cadrul acesteia, fie în ipostaza de proaspăt inițiați în politică, fie în cea de foști membri ai altor partide.


„Am început și pregătirea reprezentanților în secțiile de vot și am finalizat lista reprezentanților în birourile electorale. Și în acest sens am început pregătirea, pentru că oamenii trebuie să știe ce au de făcut, atât în birourile electorale de circumscripție, cât și în secțiile de vot. Suntem pregătiți să schimbăm atât fața municipiului Botoșani, cât și fața județului Botoșani. Și, așa cum am promis, suntem pregătiți să trecem efectiv la treabă, să punem în practică soluții pentru rezolvarea problemelor. Rândurile partidului Pro România – Botoșani se îngroașă”, a subliniat deputatul botoșănean.

Printre ultimele „achiziții” ale organizației se numără și directorul Inspectoratului Școlar Județean, care a renunțat la simpatia pentru PSD pentru a face o politică „Pro”. De altfel, un val de social-democrați au trecut de la calitatea de social-democrați la partidul înființat de către Victor Ponta (tot fost membru PSD), atât în Botoșani, cât și la nivel național.

(Foto de deschidere: generic)

 

Spune-ne opinia ta