Doina Federovici a câștigat Consiliul Județean. Lidera PSD: „Este o diferență zdrobitoare”

Doina Federovici a câștigat Consiliul Județean. Lidera PSD: „Este o diferență zdrobitoare”

Lidera organizației județene a PSD din Botoșani, senatorul Doina Federovici, a câștigat Consiliului Județean (CJ) Botoșani, la o diferență considerabilă față de contracandidatul principal, coordonatorul PNL Botoșani, Costel Șoptică.

Rezultatele au fost centralizate în 421 de secții din 427, iar cifrele o situează pe Federovici pe primul loc, cu 63.937 de alegători, iar pe Șoptică pe locul al doilea, cu 49.816 alegători.

„Este o diferență zdrobitoare, sunt totuși 14.000 de voturi. Și totuși, trebuie să recunosc, am pornit cu un handicap, vizavi de ce e PSD în momentul de față. Iar oamenii au ales totuși o femeie. Mai aștept rezultatele pe celelalte secții, dar e cert că topul nu poate fi răsturnat. Aștept și votul pe consilieri, nu știu ceva oficial. Să văd dacă e pe plus sau pe minus. A fost o campanie în care chiar am muncit din greu, de la prima oră a dimineții, până târziu în noapte, pe lângă celelalte treburi, dar iată că rezultatul vorbește, iar oamenii au încredere, au ales așa cum le-a arătat conștiința”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Doina Federovici.

Întrebată dacă, în viziunea ei, electoratul a votat din simpatia pentru social-democrație sau din simpatia pentru aceasta, personal, lidera PSD Botoșani a menționat că „cel mai probabil, din ambele motive deopotrivă”.

Și-au exprimat opținuea pentru șefia CJ 148.985 de votanți.  

După liderii celor două mari organizații, pe locul al treilea s-a clasat Bogdan Dăscălescu, al ALDE, cu 9.756 de voturi, apoi Mihaela Huncă, de la Pro România, cu 8.890 de voturi, Andrei Drancă, de la USR PLUS, cu 7.116 voturi și Corneliu Popescu, al PMP, cu 5034 de voturi.

 

Spune-ne opinia ta