Câți botoșăneni au votat până la ora 15.00, în județul Botoșani! Alegători nemulțumiți: "Am văzut bătrâni care au dat înapoi..."

Câți botoșăneni au votat până la ora 15.00, în județul Botoșani! Alegători nemulțumiți: "Am văzut bătrâni care au dat înapoi..."

Din totalul alegătorilor cu drept de vot, până la ora 15.00, în județul Botoșani s-au prezentat la urne 86.391 de cetățeni (78.421 pe listele permanente și 7.607 pe listele suplimentare, alți 363 alegători solicitând urna mobilă). Procentul de prezență la nivelul județului Botoșani, pentru alegerile europarlamentare, este de 23,51%, față de 27,99% la nivel național.

Pentru Referendum și-au exprimat opțiunea de vot 67.960 de cetățeni (61.680 pe liste permanente și 6.080 pe liste suplimentare, 200 de cetățeni votând cu urna mobilă). Procentul de prezență la Referendum este, la nivelul județului Botoșani, de 18,50%, față de 23,13 la nivel național.

Printre județele cu prezență mare la vot pentru Referendum se numără Cluj, Ilfov, Sibiu. Județul Botoșani se află în continuare în eșalonul cu cele mai scăzute procente, alături de Călărași, Caraș Severin, Dolj, Ialomița, Olt, Teleorman și Vaslui.

Botoșănenii continuă să transmită mesaje conform cărora în secțiile de votare cetățenilor nu li se oferă toate trei buletinele de vot, ci mai întâi sunt întrebați dacă vor să voteze și la Referendum. "Nu am înțeles de nicăieri că votul pentru Referendum ar fi unul opțional, dacă tot te afli acolo. Normal mi se pare să primesc toate buletinele de vot și apoi să votez sau să dau un buletin sau două înapoi. De ce nu mă întreabă dacă vreau să votez și pentru europarlamentare?", ne-a transmis un cetățean care a spus că a votat într-o secție din apropierea municipiului Botoșani. 

Un alt botoșănean a sesizat faptul că, după ce a primit buletinul pentru alegerea europarlamentarilor, întrebarea din partea comisiei a fost: "Mai votați și pentru ăla al lui Iohannis?". "Întrebările acestea au rolul de a te descuraja. Am văzut bătrâni care au dat înapoi și au cerut doar primul formular, pentru europarlamentare", spune un alt cetățean care a mers într-o secție de votare din municipiul Botoșani.  

"Am fost și eu la vot și am fost primită cu aceeași întrebare: "votați și la referendum?"...ce întrebare e asta? Odată ce am intrat în secția de vot, ești dator să îmi dai toate buletinele de vot, nu să mă întrebi dacă vreau doar unul..... Și eu am avut noroc, că pe cei mai în vârstă nici nu îi mai întreabă nimeni nimic.... Le dă doar buletinul de vot pentru europarlamentare", a precizat o alegătoare din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
74

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
116

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...