Unitatea de Asistență Medico-Socială din Ștefănești va avea centru administrativ

Unitatea de Asistență Medico-Socială din Ștefănești va avea centru administrativ

Consiliul Județean Botoșani a demarat în această perioadă o serie de lucrări menite să dezvolte și să îmbunătățească serviciile de asistență și protecție socială oferite de către una dintre unitățile cele mai importante din subordine, anunță instituția.

Este vorba despre Unitatea de Asistență Medico – Socială din Ștefănești care este beneficiara proiectului de investiție „Construire Sediu Administrativ cu bucătărie și anexă spălătorie”, realizat cu finanțare din bugetul local al Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul proiectului se propune realizarea unui corp de clădire cu regim de înălțime parter+etaj parțial, ce va avea destinația de sediu administrativ cu bucătărie, precum și a unei anexe cu regim de înălțime parter a cărei destinație va fi cea de spălătorie.

Lucrările de bază cuprind:

- construcția propriu-zisă a clădirilor;

- realizarea finisajelor interioare;

- realizare finisajelor exterioare;

- realizarea căilor de acces auto și pietonale;

- alimentarea cu apă se va realiza prin intermediul unui branșament la rețeaua locală de alimentare cu apă;

- realizarea instalațiilor interioare și exterioare inclusiv preluarea apelor meteorice;

Execuția lucrărilor a fost demarată în cursul săptămânii trecute, fiind în stadiul de realizare a fundației.

„Astfel de investiții în serviciile medico - sociale de la nivelul județului nostru sunt absolut necesare și s-au regăsit întotdeauna printre prioritățile conducerii Consiliului Județean. De altfel, pe parcursul acestor ultimi ani toate cele 6 unități de asistență medico – socială din subordinea Consiliului Județean Botoșani au beneficiat de investiții consistente, în funcție de necesitățile fiecăreia. Scopul este acela de a îmbunătăți continuu serviciile pe care aceste unități le oferă, de a crea condiții de cazare de bună calitate pentru beneficiari și de asemenea, de a crea un mediu adecvat de lucru pentru personalul medical și auxiliar”, a precizat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea lucrărilor este de 1.721.930 de lei fără TVA iar durata de realizare a investiției este de 24 de luni de la emiterea ordinului scris de începere a lucrărilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, noul primar al municipiului Botoșani

astăzi, 02:34
1954

Cosmin Andrei este noul primar al municipiului Botoșani după o luptă strânsă cu liberalul Cătălin Mugurel Flutur.După numărarea voturilor din secțiile din municipiul Botoșani, Cosm...

Numărătoare de infarct! Duelul Flutur / Andrei tinde să se decidă la un singur vot

astăzi, 00:10
3983

Este incredibil dar duelul dintre liberalul Cătălin Flutur și social democratul Cosmin Andrei la primăria municipiului Botoșani pare să se decidă doar la câteva voturi, dacă nu chia...

Dan Oloeriu și-a spulberat adversarii la Flămânzi

Duminică, 27 Septembrie 2020
860

Dan Oloeriu, primarul în funcție și candidatul PNL la funcția de primar al orașului Flămânzi, a reușit să obțină din nou funcția de primar al orașului în urma scrutinului ...