Un vicepreședinte al Consiliului Județean, interesat de scaunul de prefect

Numele unui vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani a fost vehiculat în ultimele zile ca potențial ocupant al scaunului de prefect.

Un vicepreședinte al Consiliului Județean, interesat de scaunul de prefect

Deși în țară au fost schimbări de prefecți și subprefecți, la Botoșani social-democrații încă așteaptă, mai ales că se va schimba și legislația care va permite ca funcțiile de prefecți să fie ocupate politic. Asta ar însemna că social-democrații vor avea mână liberă să numească o persoană care în condițiile legii actuale nu poate fi reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Unul dintre PSD-iștii interesați de această funcție este Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean. Acesta ar putea ocupa funcția de prefect numai dacă se modifică legislația și dacă va avea "susținerea colegilor".

"E ceva onorant pentru oricare dintre colegii mei. Discuții au fost, de asta a și fost vehiculat numele meu. Într-adevăr m-ar onora această funcție, dar nu putem discuta despre ea atâta timp cât în momentul de față se pune problema de a fi funcționar public. În cazul în care legea se va schimba, dacă voi fi susținut iau în calcul și o asemenea variantă. Eu aici am ajuns printr-un vot politic, mi-am luat un angajament față de cetățeni, tocmai de aceea am menționat că, dacă prefectul va fi numit politic, voi putea fi alături de cetățeni și să mă implic în diferitele acțiuni care pot duce la realizarea programului de guvernare", a spus Dorin Birta.

 

 

Spune-ne opinia ta