Tabără constituită la Pădureni pentru persoanele rămase fără locuinţe în urma inundaţiilor! FOTO

Cele 19 persoane din Pădureni, Coşula, ale căror case au fost afectate de fenomenele meteo din perioada 28-30 iunie, au acum siguranţa unui acoperiş sigur deasupra capului, chiar dacă nu în cele mai fericite condiţii.

Tabără constituită la Pădureni pentru persoanele rămase fără locuinţe în urma inundaţiilor! FOTO

Casele în care au locuit până acum au fost deteriorate iar comisiile mixte de evaluare au opinat că siguranţa familiilor este pusă în pericol, ca atare în şedinţa CJSU de luni seară s-a decis alocarea a şase locuinţe modulare, din inventarul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Locuințele modulare au fost transportate de la depozit la Pădureni, cu sprijinul unor agenţi economici- Dedeman, Punctul de Lucru Botoşani, Metaxa Botoşani şi Castilio, iar conectarea la reţeaua electrică a fost efectuată prin intermediul Delgaz Grid.

Eforturilor lor li s-au adăugat cele ale voluntarilor din Serviciul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi ale unor localnici din Coşula care nu au plecat marţi seară acasă până când cele şase module nu au fost amplasate în tabără. Dotarea cu cazarmamentul necesar, incluzând paturi, saltele, cearşafuri şi pături precum şi aragaze şi butelii, a fost asigurată de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale Bucureşti. 

Întreaga operaţiune a fost coordonată de la faţa locului de prefectul Dan Şlincu şi şeful ISU, col. Mihail- Cristian Amarandei, care astăzi s-au întors la Coşula. Oficialii au discutat cu beneficiarii care tocmai îşi aranjau locuinţele modulare cu bunurile primite şi cu ce au reuşit să salveze din case.

“Urmează să aducem şi o structură sanitară, unde veţi avea posibilitatea să vă asiguraţi igiena personală, toaletele deja existând. Autorităţile locale se îngrijesc să nu vă lipsească mâncarea şi apa şi sperăm ca în cel mai scurt timp să vă puteţi muta în case noi sau mai sigure, funcţie de gradul de degradare. În acest sens, ne vom mobiliza împreună cu conducerea Primăriei să identificăm o zonă neinundabilă unde să se ridice case noi, sperăm noi, cu bani din fondurile alocate de Guvernul României. Aveţi copii pentru care trebuie să avem o grijă mai mare”, le-a transmis Dan Şlincu persoanelor afectate de inundaţii.

Prefectul le mulțumește tuturor- instituţii, agenţi economici şi voluntari-, pentru solidaritatea de care au dat dovadă.

Pe de altă parte, comisiile mixte numite prin ordin de prefect continuă evaluarea pagubelor produse de calamităţi, urmând ca la începutul săptămânii viitoare datele să fie transmise la Guvern.


Cancelaria Prefectului

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DSP: Încă doi botoșăneni decedați din cauza Covid-19

Joi, 2 Iulie 2020
2096

În cursul zilei de miercuri, doi pacienți internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani au decedat, fiind infectați cu virusul Covid-19....

Se redeschid Creșa municipală și Centrul de zi pentru copiii din familiile cu risc social

Joi, 2 Iulie 2020
273

Primarul Cătălin Mugurel Flutur a aprobat redeschiderea, începând din data de 6 iulie, a creșei municipale și a centrului social de zi pentru copiii din familiile cu risc social.Pe...

Au ieșit din izolare cu chef de scandal. Au fost amendați și carantinați

Joi, 2 Iulie 2020
363

Miercuri, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că doi tineri dintr-o localitate din județ, de 20, respectiv de 21 de ani, se află în drumul public și adreseaza injurii altor p...