Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar intra în declin financiar.

Potrivit acestuia, municipiul Botoșani are cele mai mici tarife din țară privind concesiunea locurilor de veci, respectiv de 28 de lei/an și de 280 lei/10 ani.

Oficialul se gândește că o soluție este ca fiecare cetățean al municipiului ar putea dona un leu sau doi, pentru curățenia mormintelor, pentru că „fiecare dintre noi avem o rudă decedată”.

„Legea nu îți permite să intervii pe locurile de veci concesionate și sunt, practic, în proprietatea celui care a concesionat pe un anumit număr de ani. Eu aș veni cu o hotărâre de Consiliu Local prin care fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte din cimitire pentru că fiecare dintre noi avem o rudă decedată. Activitatea în cimitire nu a fost niciodată pe profit la Urban Serv. Nu putem să intrăm într-un dezechilibru financiar și să angajăm personal pentru că apoi intrăm într-un declin financiar”, susține Buhăianu.

În ceea ce privește posibilitatea ca asistații sociali sau cei obligați să presteze muncă în folosul comunității să ajute în acest sens, Buhăianu a precizat că primarul Cătălin Flutur a interzis printr-o adresă ca societatea Urban Serv să-i mai primească.

În schimb, ei pot presta muncă în interesul DSPSA-ului, după cum susține Bogdan Buhăianu.

„Domnul Flutur, printr-o adresă, a interzis ca Urban Serv să mai primească asistații sociali. Aceștia sunt trimiși doar către DSPSA. Când erau acești asistați sociali era mult mai ușor pentru noi, chiar dacă ei nu desfășurau o activitate productivă, dar era un plus. Asistații sociali sunt trimiși către DSPSA și sunt văzuți alături de angajați punând panseluțe în oraș”, a completat Buhăianu.

Șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a ținut să precizeze, însă, că asistații sociali nu contribuie la degrevarea sarcinilor angajaților.

„DSPSA nu a pus panseluțe. A fost o firmă, cea care le a produs de altfel. Noi le întreținem. Așadar, asistații sociali nu am pus flori. Și nici să le întrețină nu sunt capabili. Întreținerea se face de către muncitorii noștri. Necesită atenție, pricepere, agilitate, responsabilitate”, a punctat Eugen Țurcanu, șeful DSPSA.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
29

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
84

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
1046

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....