Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar intra în declin financiar.

Potrivit acestuia, municipiul Botoșani are cele mai mici tarife din țară privind concesiunea locurilor de veci, respectiv de 28 de lei/an și de 280 lei/10 ani.

Oficialul se gândește că o soluție este ca fiecare cetățean al municipiului ar putea dona un leu sau doi, pentru curățenia mormintelor, pentru că „fiecare dintre noi avem o rudă decedată”.

„Legea nu îți permite să intervii pe locurile de veci concesionate și sunt, practic, în proprietatea celui care a concesionat pe un anumit număr de ani. Eu aș veni cu o hotărâre de Consiliu Local prin care fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte din cimitire pentru că fiecare dintre noi avem o rudă decedată. Activitatea în cimitire nu a fost niciodată pe profit la Urban Serv. Nu putem să intrăm într-un dezechilibru financiar și să angajăm personal pentru că apoi intrăm într-un declin financiar”, susține Buhăianu.

În ceea ce privește posibilitatea ca asistații sociali sau cei obligați să presteze muncă în folosul comunității să ajute în acest sens, Buhăianu a precizat că primarul Cătălin Flutur a interzis printr-o adresă ca societatea Urban Serv să-i mai primească.

În schimb, ei pot presta muncă în interesul DSPSA-ului, după cum susține Bogdan Buhăianu.

„Domnul Flutur, printr-o adresă, a interzis ca Urban Serv să mai primească asistații sociali. Aceștia sunt trimiși doar către DSPSA. Când erau acești asistați sociali era mult mai ușor pentru noi, chiar dacă ei nu desfășurau o activitate productivă, dar era un plus. Asistații sociali sunt trimiși către DSPSA și sunt văzuți alături de angajați punând panseluțe în oraș”, a completat Buhăianu.

Șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a ținut să precizeze, însă, că asistații sociali nu contribuie la degrevarea sarcinilor angajaților.

„DSPSA nu a pus panseluțe. A fost o firmă, cea care le a produs de altfel. Noi le întreținem. Așadar, asistații sociali nu am pus flori. Și nici să le întrețină nu sunt capabili. Întreținerea se face de către muncitorii noștri. Necesită atenție, pricepere, agilitate, responsabilitate”, a punctat Eugen Țurcanu, șeful DSPSA.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătălie pentru democrație la Botoșani: Toată lumea cere renumărarea voturilor din municipiu

astăzi, 15:18
514

PNL, USR, ALDE dar și candidatul independent Cătălin Silegeanu au cerut renumărarea voturilor la Botoșani.Cătălin Silegeanu a explicat astăzi ce l-a determinat să ceară renumărarea tutu...

Un medic de la Spitalului Județean ”Mavromati” depistat cu coronavirus

astăzi, 13:43
984

Un nou caz de COVID-19 a fost depistat în rândul cadrelor medicale din Botoșani.Este vorba de un medic de pe Secția ATI a Spitalului Județean ”Mavromati”, care a fost c...

Femei mai tari ca stânca! Cinci femei care au candidat la primăriile din județul Botoșani și-au făcut KO toți adversarii

astăzi, 13:33
849

Cinci femei din județul Botoșani au arătat că sunt imposibil de bătut și au câştigat alegerile pentru funcţia de primar arată datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă....