Remarcă acidă la adresa unui consilier judeţean pensionar: “Mă sperie faptul că dacă mai mulţi consilieri judeţeni erau pensionari...”

Intervenţiile unuia dintre consilierii judeţeni, pe marginea proiectelor de hotărâre suspuse dezbaterii şi aprobării în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean de joi, l-au făcut pe vicepreşedintele Liviu Toma să facă o remarcă destul de acidă la adresa acestuia.

Remarcă acidă la adresa unui consilier judeţean pensionar: “Mă sperie faptul că dacă mai mulţi consilieri judeţeni erau pensionari...”

Liberalul Radu Anton este unul dintre aleşii judeţeni care, la majoritatea şedinţelor, intervine cu interpelări sau discuţii la proiecte. La fel s-a întâmplat şi joi, când a făcut o serie de aprecieri vizavi de un proiect de hotărâre prin care trebuia aprobată cotizaţia judeţului la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aqua.

“În analiza acestui proiect de hotărâre am căutat să văd care au fost criteriile de stabilire a cotizaţiei pentru fiecare membru în această asociaţie. Nu am găsit niciun fel de astfel de criteriu. Singurele lămuriri pe care le-am primit la comisia juridică au fost că aceste cotizaţii au fost stabilite undeva în anul 2005, sunt aceleaşi pentru toate UAT-urile. Nu există nicio departajare între UAT-urile care sunt beneficiare ale sistemului de alimentare cu apă sau nu, toţi plătesc egal şi nu este normal şi nu se justifică să nu fie absolut nicio diferenţiere între comunele care au 1.500 de locuitori şi cele cu 8.000. Este absolut la fel. Execuţia bugetară pe anul 2017 nu este prezentată, majorările care se impută prin acest proiect de hotărâre sunt pentru a asigura salariile persoanelor de la Adi Aqua, de aceea voi vota împotriva acestui proiect de hotărâre”, a spus Radu Anton.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Toma, s-a arătat deranjat de faptul că Anton pune atât de multe întrebări şi face aprecieri, făcând referire la faptul că este pensionar şi are mult timp liber la dispoziţie.  

“Mă uitam atent pe raportul de avizare unde domnul Anton a semnat în calitate de preşedinte, chiar dacă nu a fost vot în unanimitate, şi aceste întrebări, din câte ştiu de la colegi, au fost puse şi la comisie şi sunt puse şi aici şi mă bucur că domnul colonel totuşi nu a înţeles nimic din şedinţa de astăzi decât faptul că încearcă să pună atât de multe întrebări încât mă sperie faptul că, dacă mai mulţi consilieri judeţeni, 10 sau 20, aveau statutul de pensionar, presupun că şedinţele ar fi durat câte două zile”, a spus Liviu Toma.

“Expertiza şi capacitatea nu au legătură cu statutul social. Dacă dumneavoastră credeţi că un pensionar nu are dreptul să analizeze şi să răspundă cetăţenilor care l-au trimis aici...”, a replicat Radu Anton. 

 

Spune-ne opinia ta