Primăriile din Flămânzi, Sulița și Bălușeni primesc bani europeni pentru a încuraja consumul de pește

Primăriile din Flămânzi, Sulița și Bălușeni primesc bani europeni pentru a încuraja consumul de pește

Peste un milion de euro intră în județul Botoșani pentru proiecte privind piscicultură și promovarea consumului de pește.

Agenții economici au avut la dispoziție suma de 975.000 de euro iar 300.0000 de euro s-au alocat pentru primării. Printre primăriile care au accesat astfel de finanțări se numără Flămânzi,  Sulița și Bălușeni. Agenții economici au mai multe oportunități de investiții iar suma maximă nerambursabilă poate fi de 200.000 de euro. 

“Am îmbrățișat inițiativa domnului primar, cea de promovare a peștelui. În România se consumă aproximativ șapte kilograme de pește anual iar în restul Uniunii Europene se consumă 23-24 kilograme pește anual, pe cap de locuitor. Mai avem încă două UAT-uri care au semnat contractual. Vom face un muzeu pescăresc în comuna Sulița și un centru de păstrare a tradițiilor locale în comuna Bălușeni”, a spus Ovidiu Tabarcea, director FLAG Sulița.

Primăria orașului Flămânzi a accesat un proiect în valoare de aproximativ 100.000 de euro și urmează să realizeze o serie de acțiuni în cursul anului 2020. Cea mai importantă acțiune este un festival al peștelui  care va fi realizat în luna august.

“Perioada de implementare a proiectului este 24 de luni. Valoarea proiectului este în jur de 100.000 de euro plus TVA. După ce facem promovarea, în luna august a anului viitor vom avea un eveniment major. Va fi un spectacol iar în cadrul spectacolului vom avea activități legate de promovarea peștelui. Totul va fi cu specific pescăresc. Vom avea 1000 de porții de borș de pește și 1000 de porții de pește cu mămăliguță care vor fi oferite. Ne-am gândit să facem și un concurs de pescuit”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Poveste de iarnă

Marţi, 10 Decembrie 2019
172

A fost o reală plăcere să citim aceste rânduri pe care le-am găsit în cutia poștală on-line: “Bună ziua! Mă alătur și eu celor care iubesc poezia, scriu poezie și citesc r...

Părinții primesc zile libere dacă sunt închise școlile din cauza vremii

Marţi, 10 Decembrie 2019
210

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia &icir...

Ce nu vă spun vânzătorii din magazine: Smart TV-urile, o poartă pentru hackerii care vor să intre în casa dumneavoastră

Marţi, 10 Decembrie 2019
462

FBI avertizează că unele dintre tehnologiile cu care sunt echipate aceste televizoare ar putea fi folosite pentru spionaj, scrie Futurism.com.Tehnologia modernă ne face viaţa mult mai uşoară...