Politistul pedofil zdruncina Politia Romana! Cine este Catalin Ionita, viitorul sef al Politiei Romane!

Chestorul principal de politie Catalin Ionita, actualul sef al Directiei Generale Anticoruptie, ar urma sa fie pentru urmatoarele sase luni noul sef al Politiei Romane, dupa ce ministrul Carmen Dan a anuntat ca i-a propus premierul Tudose eliberarea din functie a lui Bogdan Despescu.

Politistul pedofil zdruncina Politia Romana! Cine este Catalin Ionita, viitorul sef al Politiei Romane!

Ionita are 41 de ani, este absolvent de studii superioare, diploma de licenta la "Academia de Politie Al. Ioan Cuza", Bucuresti - Facultatea de Drept, Specializarea Combaterea Criminalitatii Economice si a urmat studii postuniversitare Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept - Criminalistica. A urmat mai multe cursuri de specializare, iar in 2012 a obtinut doctoratul la Academia de Politie "Al. Ioan Cuza". 

In perioada 1998 - 2000 a fost ofiter specialist in cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Sector 1 Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, apoi timp de sapte ani a fost sef compartiment in cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Sector 1, iar apoi, pana in 2012 a a fost sef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Sector 1.

In 2012, Ionita a devenit pentru scurt timp Sef serviciu la Serviciul de combatere a coruptiei si a infractiunilor comise in sfera institutiilor bugetare din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor, in acelasi an fiind numit director adjunct al Directiei de Investigare a Fraudelor, post ocupat pana in 2013.

In 2013 - 2014 a fost director adjunct al Directiei de Investigare a Fraudelor, din 2014 pana in 2016 director al Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, iar din 2016 ocupa functia de Director general al Directiei Generale Anticoruptie.

Conform declaratiei de avere, detine 25% dintr-un teren agricol de 18.174 de metri patrati in Ilfov si tot in proportie de 25% detine si 217 metri patrati de teren intravilan in Bucuresti, ambele cumparate in 2015 si detinute in coproprietate cu mama si cu sotia.

Impreuna cu sotia, Catalin Ionita are si doua case in Bucuresti, de peste 200 de metri patrati, cumparate in 2006 si in 2012 si a mostenit si un apartament de 55 de metri patrati tot in Capitala. Este casatorit si are cinci copii.

Catalin Ionita detine un autoturism Daewoo - Matiz si o masina Skoda, ambele produse in 2003 si are un cont bancar in care se regasesc 404.235 de lei.

In 2016 a obtinut venituri de 145.961 de lei din salariu, 24.600 de lei in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc si 201.960 de lei din inchirierea unei case. Sotia sa lucreaza la STS, obtinand un salariu de 32.913 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
619

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
82

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
112

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...