Peste 10 milioane de euro pentru drumurile comunale a două UAT-uri din județ

Peste 10 milioane de euro pentru drumurile comunale a două UAT-uri din județ

Două comune din județ vor primi peste 10 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor comunale. Mai exact, UAT-urile Manoleasa și Corlăteni vor absorbi 49.199.659 de lei pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri locale, acestea fiind primele două proiecte botoșănene înscrise în Fondul de Dezvoltare și Investiții, a căror implementare ar putea începe chiar luna următoare.

Drumurile comunale din Corlăteni vor fi modernizate cu o 23.519.876 de lei, iar cele din comuna Manoleasa vor fi puse la punct cu 25.679.783 de lei.

„În perioada următoare se vor semna contractele de finanțare, astfel încât din luna octombrie să înceapă implementarea lor.  Acesta este un prim pachet de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Analiza continuă pentru a fi aprobate și alte proiecte, până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde de lei pentru acest an”, a precizat senatorul Doina Federovici.

Totodată, parlamentarul a anunțat că, tot marți, a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat alocarea sumei de 2,183 milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019,  pentru efectuarea unor lucrări de refacere a podurilor și podețelor afectate ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2019. Banii sunt direcționați către următoarele localități: orașele Flămânzi și Săveni, comunele Balușeni, Coțușca, Curtești, Călărași, Dângeni, Dragușeni, Gorbânești, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mihălășeni, Mileanca, Prăjeni, Răuseni, Ripiceni, Sulița, Todireni, Vlădeni, Vlăsinești. Calamitățile sunt cele stipulate în rapoartele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
20

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
375

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
21

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...