Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), informează reprezentanții Primăriei.

Potrivit sursei citate, tot DSPSA a fost însărcinată să efectueze dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Botoșani în care locuiesc persoane care au fost diagnosticate ca fiind infectate cu coronavirusul COVID-19. Adresele exacte ale acestor persoane sunt comunicate conducerii DSPSA de primărie și sunt actualizate imediat după ce noi cazuri sunt semnalate și confirmate de către DSP.

Dezinfecția scărilor de bloc amintite de către DSPSA va fi în sarcina direcției până când municipalitatea va achiziționa serviciile de dezinfecție periodică pentru lifturi, casa scării și alte spații comune ale imobilelor de tip condominiu din Botoșani.

Primarul Flutur a solicitat în cadrul aceleiași adrese înaintate DSPSA ca personalul care va efectua dezinfecția să fie instruit corespunzător, solicitând în acest sens și consiliere de specialitate din partea Direcției de Sănătate Publică, pentru a evita producerea oricăror accidente legate atât de riscul de expunere la coronavirus, cât și la riscul de intoxicare a locatarilor din scările de bloc supuse dezinfecției.

Substanțele cu care se face dezinfecția, tablete de clor efervescente, sunt puse la dispoziția DSPSA de către Biroul Administrativ-Gospodăresc din cadrul Primăriei Botoșani, împreună cu avizul emis de Comisia Națională pentru Produse Biocide și de instrucțiunile de utilizare a acestora.

(foto generic)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
10

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
270

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...