Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), informează reprezentanții Primăriei.

Potrivit sursei citate, tot DSPSA a fost însărcinată să efectueze dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Botoșani în care locuiesc persoane care au fost diagnosticate ca fiind infectate cu coronavirusul COVID-19. Adresele exacte ale acestor persoane sunt comunicate conducerii DSPSA de primărie și sunt actualizate imediat după ce noi cazuri sunt semnalate și confirmate de către DSP.

Dezinfecția scărilor de bloc amintite de către DSPSA va fi în sarcina direcției până când municipalitatea va achiziționa serviciile de dezinfecție periodică pentru lifturi, casa scării și alte spații comune ale imobilelor de tip condominiu din Botoșani.

Primarul Flutur a solicitat în cadrul aceleiași adrese înaintate DSPSA ca personalul care va efectua dezinfecția să fie instruit corespunzător, solicitând în acest sens și consiliere de specialitate din partea Direcției de Sănătate Publică, pentru a evita producerea oricăror accidente legate atât de riscul de expunere la coronavirus, cât și la riscul de intoxicare a locatarilor din scările de bloc supuse dezinfecției.

Substanțele cu care se face dezinfecția, tablete de clor efervescente, sunt puse la dispoziția DSPSA de către Biroul Administrativ-Gospodăresc din cadrul Primăriei Botoșani, împreună cu avizul emis de Comisia Națională pentru Produse Biocide și de instrucțiunile de utilizare a acestora.

(foto generic)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
222

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
450

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
350

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...