Noapte capricioasă în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale!

Noapte capricioasă în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale!

Revenirea avertizărilor de Cod Galben de vreme nefavorabilă, dar mai ales alternarea fenomenelor meteo și variațiile bruște de temperatură au necesitat eforturi deosebite din partea drumarilor pentru menținerea în bună circulație a sectoarelor de drum. 

În noaptea de 17/18 martie 2018, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași s-a acționat cu 157 de utilaje și s-au răspândit nu mai puțin de 1046 de tone de material antiderapant. Nu s-au înregistrat probeleme deosebite, cu excepția câtorva autovehicule derapate, dar repuse raăid în trafic de echipele de teren, fără blocarea arterelor de circulație. 

La acest moment, pe drumurile naționale din regiunea Moldovei nu se înregistrează blocaje rutiere cauzate de vremea nefavorabilă. 

Carosabilul se prezintă umed, cu zăpadă frământată în strat de 2-4 cm în județele Suceava, Botoșani, Piatra Neamț și Iași, respectiv umed, în județele Galați, Vaslui, Vrancea și Bacău. 

Cerul este acoperit, cu precipitații sub formă de ninsoare în Suceava, Botoșani, Bacău (zonele Onești și Târgu Ocna), Vaslui, Neamț și Iași. De asemenea, plouă în județele Galați, Vrancea și Bacău.

Vântul are intensitatea de 25-30 km/h în majoritatea județelor, iar vizibilitatea este bună. 

În ceea ce privește temperatura aerului, aceasta este cuprinsă între 0°C la Galați și -7°C la Botoșani. 

La acest moment, pe drumurile naționale din administrare sunt în acțiune 141 de autoutilaje.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență - tel. 0232/213168. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
153

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
240

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
102

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...