În România: 9.000 de km de cale ferată nu oferă siguranță pentru circulație. 65% din podurile CFR pot ceda oricând!

CFR Infrastructura: 65% din linii si poduri pot ceda in conditii reale de trafic, iar viata calatorilor este pusa in pericol!

În România: 9.000 de km de cale ferată nu oferă siguranță pentru circulație. 65% din podurile CFR pot ceda oricând!

Un raport realizat de Ministerul Transporturilor dezvaluie starea precara in care se afla caile de rulare ale CFR Infrastructura: 65% din linii si poduri pot ceda in conditii reale de trafic, iar viata calatorilor este pusa in pericol. Potrivit Adevarul, documentul a fost intocmit la solicitarea Comisiei de specialitate din Camera Deputatilor.

Mai exact, raportul arata ca nivelul de depasire a termenelor de reparatii este de peste 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructura, iar in unele cazuri acesta trece chiar si de 85%. Procentul de linie degradata este de 72,4%.

Sursa citata mai arata ca, din 13.860 kilometri de linie ferata, 8.908 kilometri nu mai ofera siguranta pentru circulatie. Tocmai din acest motiv, in aceste zone se circula, cel mai probabil, cu restrictii de viteza.

Situatia pe elemente

Poduri - din 4.739 de poduri, 3.115 sunt ruinate;
Podetele - din 12.674, 9.200 sunt distruse;

Terasamente, tuneluri, retele de contact, trasformatoare, linii electrice de contact - la aceste elemente degradarea este de peste 85%;

Instalatii de semnalizare in linie curenta sau in statii - gradul de degradare trece de 85%.

Cauza: subfinantarea

In documentul citat se arata ca degradarea severa a parametrilor tehnici ai unor zone si/sau elemente ale infrastructurii feroviare a fost cauzata de "imposibilitatea derularii unor cicluri normale de mentenanta a infrastructurii feroviare, ca efect al subfinantarii constante din ultimii 30 de ani".

De asemenea, in raport sa atrage atentia ca, daca "finantarea" continua in acest mod, "situatia prezentata mai sus se va deteriora in ritm accelerat in anii urmatori".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

astăzi, 17:03
935

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

astăzi, 16:11
156

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

astăzi, 15:31
242

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...