În România: 9.000 de km de cale ferată nu oferă siguranță pentru circulație. 65% din podurile CFR pot ceda oricând!

CFR Infrastructura: 65% din linii si poduri pot ceda in conditii reale de trafic, iar viata calatorilor este pusa in pericol!

În România: 9.000 de km de cale ferată nu oferă siguranță pentru circulație. 65% din podurile CFR pot ceda oricând!

Un raport realizat de Ministerul Transporturilor dezvaluie starea precara in care se afla caile de rulare ale CFR Infrastructura: 65% din linii si poduri pot ceda in conditii reale de trafic, iar viata calatorilor este pusa in pericol. Potrivit Adevarul, documentul a fost intocmit la solicitarea Comisiei de specialitate din Camera Deputatilor.

Mai exact, raportul arata ca nivelul de depasire a termenelor de reparatii este de peste 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructura, iar in unele cazuri acesta trece chiar si de 85%. Procentul de linie degradata este de 72,4%.

Sursa citata mai arata ca, din 13.860 kilometri de linie ferata, 8.908 kilometri nu mai ofera siguranta pentru circulatie. Tocmai din acest motiv, in aceste zone se circula, cel mai probabil, cu restrictii de viteza.

Situatia pe elemente

Poduri - din 4.739 de poduri, 3.115 sunt ruinate;
Podetele - din 12.674, 9.200 sunt distruse;

Terasamente, tuneluri, retele de contact, trasformatoare, linii electrice de contact - la aceste elemente degradarea este de peste 85%;

Instalatii de semnalizare in linie curenta sau in statii - gradul de degradare trece de 85%.

Cauza: subfinantarea

In documentul citat se arata ca degradarea severa a parametrilor tehnici ai unor zone si/sau elemente ale infrastructurii feroviare a fost cauzata de "imposibilitatea derularii unor cicluri normale de mentenanta a infrastructurii feroviare, ca efect al subfinantarii constante din ultimii 30 de ani".

De asemenea, in raport sa atrage atentia ca, daca "finantarea" continua in acest mod, "situatia prezentata mai sus se va deteriora in ritm accelerat in anii urmatori".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ordin de ministru: Elevii vor sta acasă și vineri!

astăzi, 18:14
634

Școlile vor fi închise și joi, când profesorii au zi liberă, conform legii (24 ianuarie). Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Pub...

Programul casieriilor Nova Apaserv pe 24 ianuarie

astăzi, 17:00
46

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță că în data de 24 ianuarie 2019 vor fi deschise, în intervalul orar 08:00 - 14:00, doar casieriile din Bulevardul Mihai Eminescu - municipiul Botoşani şi...

Ordin semnat de noul șef ANAF: De la 1 februarie, codul de TVA va fi acordat în aceeași zi cu depunerea cererii

astăzi, 16:37
117

Fiscul promite că, de la 1 februarie, va acorda codul de TVA în aceeași zi cu depunerea cererii, fără a parcurge procedura de audiere, în baza unui ordin semnat de noul președinte al ...