Florin Buțura, primarul de la Ștefănești, răspunde cu investiții de peste 10 milioane de euro

Florin Buțura, primarul de la Ștefănești, răspunde cu investiții de peste 10 milioane de euro

Investiții de peste 10 milioane de euro pe care le pune în aplicare în această perioadă sau în perioada următoare. Acesta a fost răspunsul dat de primarul localității Ștefănești, Florin Buțura, după ce a fost criticat de mass media centrală pentru refacerea cinematografului din localitate.

Proiectul de reabilitare a cinematografului "Prutul", reprezintă, în fapt, doar o foarte mică parte dintr-o listă de priorități care vizează investiții în modernizarea drumurilor, în realizarea unei rețele de canalizare, dar și reabilitarea liceului din localitate.

“Văzând această postare, dar mai ales comentariile, mă simt obligat să vin cu precizarea că acest proiect de reabilitare a cladirii cinematografului Prutul nu este singurul proiect asupra căruia ne-am concentrat atenția”, a explicat Florin Buțura, primarul de la Ștefănești.

Administrația locală a depus spre finanțare proiecte pentru realizarea de canalizare și stație de epurare în orașul Ștefănești, în valoare 14.893.008,63 lei prin PNDL, înființarea unei rețele de distribuție alimentare cu gaze naturale în Ștefănești și localitățile aparținătoare, înființarea unui centru comunitar integrat (cabinet medical cu dotări și aparatură) în localitatea Stânca, Ștefănești, dar și un proiect "Eficiența energetică a clădirilor liceului Ștefan Luchian pentru reducerea consumului de resurse", printr-un proiect norvegian.

Mai mult, în prezent, administrația locală derulează mai multe proiecte cu fonduri europene. Unul din proiectele aplicate, respectiv Măsuri integrate pentru o societate incluzivă, valoare de 15.447.611 lei din fonduri europene, și care se desfășoară între 2018-2021, cuprinde reabilitarea și dotarea școlii Bădiuți, reabilitarea blocurilor de locuințe, servicii tip after - school pentru 30 de copii preșcolari și 75 de copii școlari, acordarea de burse pentru 75 de elevi, organizarea de tabere de vară anuale pentru 30 de elevi cu rezultate foarte bune, formarea profesională continuă pentru 170 de persoane, finanțarea a 15 planuri de afaceri , respectiv deschiderea a 15 firme, finanțată cu 25.000 de euro pentru fiecare afacere, servicii de evaluare a stării de sănătate și pachete de analize medicale pentru 500 de beneficiari, dar și acordarea servicii de asistență juridică pentru reglementare documentelor de proprietate pentru 30 de beneficiari.

Administrația locală mai lucrează la modernizarea de drumuri de interes local, de la asfaltarea de străzi, realizarea de rigole, de acostamente din beton, amenajare podețe și marcaje în Stânca, Bobulești, Ștefănești, un proiect finanțat prin PNDL în perioada 2018-2022, și care este în valoare 7.232.071lei.

Tot în prezent se lucrează la înființarea unui centru de zi și a unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din orașul Ștefănești, în valoare 3.164.729,38 lei, bani care vin din fonduri europene. Acest centru multifuncțional va fi dotat cu birou recepție, punct medical/cabinet psihologic,sala de mese, sala activități recreative, sala IT, birou administrativ, grupuri sanitare cu dușuri, camede de odihnă și repaus, spălătorie,spații de recuperare fizică.Va avea o capacitate maximă simultană de 50 de persoane astfel încât prin rotație (zile/ore) să asigure sprijinul necesar pentru minim 100 de persoane vârstnice aflate in dificultate.

În același timp, se lucrează la înființarea unui centru medical în Ștefănești și la reabilitarea, modernizarea și dotarea Cămin Cultural din localitatea Bobulești, o lucrare în valoare de 2.593.397,97 lei și care este făcută de Compania Națională de Investiții (CNI).

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Cătălin Silegeanu: Despre actorii blaturilor politice, Flutur și Cosmin!

astăzi, 12:27
18

Comunicat:Am intrat în linie dreapta cu campania electorală. Sunt foarte dezamăgit. Mă așteptam la o campanie axată pe problemele cetățenilor și ale orașului. Însă am asistat...

(P) ALDE Botoșani: Zona Metropolitană, locul cu salarii generoase și eficiență zero!

astăzi, 11:59
51

Comunicat:Constituită pentru atragerea eficientă a fondurilor europene, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” s-a dovedit a fi un fiasco. Cele opt...

Un tânăr a paralizat de la jumătate după un accident petrecut noaptea trecută. A fost transportat în stare gravă la Iași

astăzi, 10:39
515

Un bărbat de 34 de ani din Santa Mare a fost transportat la Iaşi paralizat de la mijloc în jos după ce a fost victima unui accident rutier produs chiar de el, în noaptea de vineri spre ...