Cornișa AquaPark&Sports a devenit cel mai important parc de distracții de la graniţa de est a Uniunii Europene. Atrage turişti din trei ţări: România, Republica Moldova şi Ucraina!

Cornișa AquaPark&Sports a devenit cel mai important parc de distracții de la graniţa de est a Uniunii Europene. Atrage turişti din trei ţări: România, Republica Moldova şi Ucraina!

Cornișa AquaPark&Sports poate să se laude oficial că a devenit cel mai important parc de distracții de la graniţa de est a Uniunii Europene, fiind cea mai importantă investiţie de acest gen din zona de nord a României.

Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani a fost inaugurat oficial în 17 mai 2019, în cadrul unui eveniment care a durat trei zile şi a adunat aproximativ 80.000 de vizitatori din Botoşani, dar și din celalte judeţe ale Moldovei şi Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, Cornișa AquaPark&Sports a explicat că anul trecut a avut venituri de 4.841.000 lei, după ce i-au călcat pragul 250.000 vizitatori și a avut nu mai puțin de 165.000 de clienți.

Așa ne explicăm de ce ani la rând, unul ca fostul primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, a insistat că o astfel de investiție este complet inoportună la Botoșani: Cornișa AquaPark&Sports avea să devină cel mai mare parc de distracții din zonă, ceea ce reduce numărul de clienți din zona Moldovei care ajung pe litoral.

Cornișa AquaPark&Sports avea să primească Premiul de Excelență în Promovarea Culturală, Turistică și Sportivă la Gala Asociației Municipiilor din România în 2019, dar și Premiul “Ambasador Descoperă Nord – Est” la Gala Turismului “Descoperă Nord – Est”.

“A trecut deja un an de când am deschis, un an plin de provocări și obiective realizate. Pe toate le-am concretizat împreună cu clienții noștri, colaboratorii și echipa Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement. Parcul a fost conceput să funcţioneze 365 de zile pe an, cu obiective diverse, care să asigure cât mai multe dintre nevoile de relaxare şi mişcare ale clienţilor, parcul se individualizează prin câteva caracteristici unice. Este parcul de agrement cu cea mai mare suprafaţă din țară, realizat de către o administrație locală cu fonduri proprii și europene -  48 ha, posibilitatea de upgradare prin constuirea de alte noi atracţii, deţine singurul râu artificial de rafting din România, patinoarul este conceput şi pentru practicarea curlingului (sport olimpic) și se adresează turiştilor din trei ţări: România, Republica Moldova şi Ucraina! Toate acestea concluzionează că Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv, Cornișa este în acest moment cel mai important produs turistic de la graniţa de est a Uniunii Europene”, a explicat directorul D.S.P.S.A., Eugen - Cristian Țurcanu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bolnavii SARS-Cov-2 din Iași ar putea fi aduși la Botoșani. Iașul nu mai are locuri la ATI și a cerut ajutorul spitalelor din zona Moldovei

Luni, 19 Octombrie 2020
571

Toate paturile de Terapie Intensivă din municipiul Iaşi care tratează bolnavi de Covid-19 sunt ocupate, şefii sistemului sanitar ieşean căutând soluţii pentru internarea cazurilor grave &...

Începând din decembrie, cei mai săraci dintre români vor primi tichete în valoare de 180 de lei pentru o masă caldă gratuită

Luni, 19 Octombrie 2020
427

Persoanele care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de a...

Tu ai face ca el? Un român s-a îmbătat așa de tare încât a sunat la 112 să se autodenunțe că e beat la volan

Luni, 19 Octombrie 2020
657

Un bărbat din Sibiu a sunat la 112 pentru a se autodenunța că a condus o mașină, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a solicitat un echipaj la domiciliu, însă, pe...