Consiliul Județean a mai plusat bani pentru drumul strategic

Consiliul Județean a mai plusat bani pentru drumul strategic

Consiliul Județean a mai pus la bătaie 5 milioane de euro, pentru modernizarea drumul strategic din județ, un ax rutier de 106 km. Măsura vine în contextul în care și cea de a doua licitație a proiectului a fost un eșec, nedepunându-se nicio ofertă pentru realizarea acestuia.

Mai mult decât atât, CJ a oferit posibilitatea companiei care va câștiga cea de treia procedură de licitație să acceseze o treime din buget în avans. Vorbim despre un total, actualmente, de 378 milioane de lei, fără TVA.

Lotizarea a fost exclusă din lista potențialelor soluții de salvare a proiectului.

Dacă la a doua licitație prețul a ajuns la 355 de milioane de lei, cu TVA, după această majorare se va ajunge la 378 milioane lei cu TVA.

Drumul strategic presupune modernizarea: DJ 282 H (limită judeţ Iaşi – Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca – Todireni) şi DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni).

Rectificarea de buget al proiectului va fi aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 26 septembrie.

Amintim că motivul pe care reprezentanții unor companii-gigant de construcții l-au invocat în cazul neprezentării la licitație a fost bugetul insuficient și neconform cu modificările din realitate. Detalii, pe link:

http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/consiliul-judetean-a-pasat-vina-privind-esecul-celei-de-a-doua-licitatii-pentru-drumul-strategic-constructorii-il-contrazic.html

Rămâne de văzut dacă adaosul este suficient și din perspectiva constructorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
48

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
137

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...