Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

În intervalul 15 - 24 martie, polițiștii locali au continuat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile pe domeniul public al municipiului Botoșani și a celor care nu asigură igienizarea terenurilor/clădirilor deținute.

Astfel, au fost aplicate 23 de sancțiuni cu amendă în cuantum total de 4000 lei, pentru abandonarea deșeurilor menajere pe spațiul verde/alte locuri decât cele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în strada Săvenilor, parcul din strada Primăverii, strada 1 Decembrie, strada Marchian.

În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

De asemenea, a fost dispusă sancționarea proprietarilor imobilului situat în str. Maxim Gorki nr. 13 - cu amenzi în cuantum total de 3600 lei, pentru neasigurarea igienizării clădirii, aceasta având un aspect insalubru, constituind un focar de infecție. Amintim că este vorba despre o clădire datând de la mijlocul sec. XIX, aflată pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani (cod BT-II-m-B-01889). La începutul lunii secptembrie 2018, pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu care cuprinsese clădirea (detalii aici), focul fiind declanșat, cel mai probabil, de către persoanele fără adăpost. 

"Poliția Locală a Municipiului Botoșani face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului", este mesajul reprezentanților Poliției Locale Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută un nou director la o instituție de sănătate din Botoșani

astăzi, 09:15
47

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs postul de director general la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.Termenul limită pentru depunerea dosareor de &i...

La apariția unui caz de coronavirus într-un hotel sau restaurant, se închid doar secţiunile afectate

astăzi, 09:09
69

În cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci...

Nova Apaserv anunță programul casieriilor din data de 8 iunie

astăzi, 09:04
24

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță utilizatorii că în data de 8 iunie, toate casieriile vor avea program cu publicul în intervalul orar 09:00-17:00.