Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

În intervalul 15 - 24 martie, polițiștii locali au continuat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile pe domeniul public al municipiului Botoșani și a celor care nu asigură igienizarea terenurilor/clădirilor deținute.

Astfel, au fost aplicate 23 de sancțiuni cu amendă în cuantum total de 4000 lei, pentru abandonarea deșeurilor menajere pe spațiul verde/alte locuri decât cele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în strada Săvenilor, parcul din strada Primăverii, strada 1 Decembrie, strada Marchian.

În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

De asemenea, a fost dispusă sancționarea proprietarilor imobilului situat în str. Maxim Gorki nr. 13 - cu amenzi în cuantum total de 3600 lei, pentru neasigurarea igienizării clădirii, aceasta având un aspect insalubru, constituind un focar de infecție. Amintim că este vorba despre o clădire datând de la mijlocul sec. XIX, aflată pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani (cod BT-II-m-B-01889). La începutul lunii secptembrie 2018, pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu care cuprinsese clădirea (detalii aici), focul fiind declanșat, cel mai probabil, de către persoanele fără adăpost. 

"Poliția Locală a Municipiului Botoșani face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului", este mesajul reprezentanților Poliției Locale Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, obținut de micul Dexter din Botoșani

astăzi, 11:51
215

O performanţă ce face cinste părinţilor Dana şi Gabriel Cardaş, Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, profesorului său de matematică, Liliana Tomiţă, Botoşanilor şi Românie...

Planeta clocotește! Mii de persoane au fost evacuate după ce vulcanul Ubinas din Peru a început să erupă!

astăzi, 11:48
56

Autorităţile din Peru au evacuat mii de persoane care locuiesc în apropierea unui vulcan din sudul ţării, după ce acesta a început vineri să erupă, a anunțatInstitutul peruvian...

Statul acordă 15.000 euro nerambursabili pentru dezvoltarea exploataţiilor agricole mici!

astăzi, 11:18
73

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunat lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanţare pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3 din Programul Naţional de ...