Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

În intervalul 15 - 24 martie, polițiștii locali au continuat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile pe domeniul public al municipiului Botoșani și a celor care nu asigură igienizarea terenurilor/clădirilor deținute.

Astfel, au fost aplicate 23 de sancțiuni cu amendă în cuantum total de 4000 lei, pentru abandonarea deșeurilor menajere pe spațiul verde/alte locuri decât cele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în strada Săvenilor, parcul din strada Primăverii, strada 1 Decembrie, strada Marchian.

În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

De asemenea, a fost dispusă sancționarea proprietarilor imobilului situat în str. Maxim Gorki nr. 13 - cu amenzi în cuantum total de 3600 lei, pentru neasigurarea igienizării clădirii, aceasta având un aspect insalubru, constituind un focar de infecție. Amintim că este vorba despre o clădire datând de la mijlocul sec. XIX, aflată pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani (cod BT-II-m-B-01889). La începutul lunii secptembrie 2018, pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu care cuprinsese clădirea (detalii aici), focul fiind declanșat, cel mai probabil, de către persoanele fără adăpost. 

"Poliția Locală a Municipiului Botoșani face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului", este mesajul reprezentanților Poliției Locale Botoșani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
1

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
8

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
63

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...