Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

În intervalul 15 - 24 martie, polițiștii locali au continuat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile pe domeniul public al municipiului Botoșani și a celor care nu asigură igienizarea terenurilor/clădirilor deținute.

Astfel, au fost aplicate 23 de sancțiuni cu amendă în cuantum total de 4000 lei, pentru abandonarea deșeurilor menajere pe spațiul verde/alte locuri decât cele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în strada Săvenilor, parcul din strada Primăverii, strada 1 Decembrie, strada Marchian.

În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

De asemenea, a fost dispusă sancționarea proprietarilor imobilului situat în str. Maxim Gorki nr. 13 - cu amenzi în cuantum total de 3600 lei, pentru neasigurarea igienizării clădirii, aceasta având un aspect insalubru, constituind un focar de infecție. Amintim că este vorba despre o clădire datând de la mijlocul sec. XIX, aflată pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani (cod BT-II-m-B-01889). La începutul lunii secptembrie 2018, pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu care cuprinsese clădirea (detalii aici), focul fiind declanșat, cel mai probabil, de către persoanele fără adăpost. 

"Poliția Locală a Municipiului Botoșani face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului", este mesajul reprezentanților Poliției Locale Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îngrijorător! Mortalitatea prin boli cardiovasculare în România, de 3 ori mai mare decât prin cancer!

Marţi, 21 Mai 2019
80

Mortalitatea prin boli cardiovasculare este, în România, de trei ori mai mare decât cea prin cancer, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţi...

FC Hermannstadt - FC Botosani 0-2. Victorie pe final de meci obţinută de botoșăneni în inferioritate numerică

Marţi, 21 Mai 2019
174

Mihai Roman şi Golofca au marcat pentru echipa lui Liviu Ciobotariu, într-un moment în care oaspeţii jucat în 10 după eliminarea lui Oaidă. Botoșănenii l-au pierdut pe...

La un pas de moarte, după ce lama unei coase i-a pătruns până aproape de inimă!

Marţi, 21 Mai 2019
1359

Incident deosebit de grav, petrecut chiar în curtea casei! Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Săveni, a ajuns la spital cu o plagă înjunghiată, pacientul fiind introdus...