Avertismentul drumarilor pentru șoferi: NU plecați la drum fără să vă informați cu privire la starea carosabilului!

Avertismentul drumarilor pentru șoferi: NU plecați la drum fără să vă informați cu privire la starea carosabilului!

Drumarii le recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și informarea prealabilă cu privire la starea carosabilului din zonele tranzitate. Aceasta în condițiile în care meteorologii anunță până marți, 20 martie, ora 21.00, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, polei și vreme deosebit de rece. 

În acest moment nu există drumuri naționale blocate sau cu circulație îngreunată, chiar dacă se circulă în condiții de iarnă, asigură oficialii Direcției Regionale de Drumuri și poduri Iași. 

Ultimele 24 de ore s-au remarcat printr-o vreme mai mult decât capricioasă, creând probleme atât participanților la trafic, cât și echipelor de deszăpezire ale Direcției Regionale de Drumuri și poduri Iași. Ninsorile abundente, dar și fenomene extreme precum plaoaia înghețată, și-au făcut simțită prezența pe unele sectoare de drum național, îngreunând acțiunea autoutilajelor și a soluțiilor antiderapante din dotare.
 
Din cauza ninsorilor abundente, utilajele au fost solicitate la mai multe tractări de autocamioane și autoturisme derapate în afara părții carosabile, în special din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic sau a echipării neadecvate condițiilor de iarnă.

"A fost un efort extraordinar, de peste 48 de ore de mobilizare permanentă, în care vremea rea a creat probleme atât șoferilor, cât și echipelor noastre de deszăpezire. Ninsorile au alternat cu lapovița, măzărichea și, pe alocuri, cu așa-zisa ploaie înghețată, care au îngreunat acțiunea autoutilajelor și soluțiilor noastre antiderapante. Cu toate acestea, am reușit să menținem întreaga noastră rețea de drumuri naționale din administrare deschise circulației, chiar dacă pentru aceasta a fost nevoie de un efort extraordinar din partea echipelor noastre de restricții temporare de tonaj pe unele sectoare de drum", a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general al DRDP Iași. 

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență - tel. 0232/213168. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
255

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
420

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
131

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...