Autoritățile se pregătesc pentru a treia licitație la drumul strategic Botoșani - Iași

Autoritățile se pregătesc pentru a treia licitație la drumul strategic Botoșani - Iași

Consiliul Județean Botoșani va scoate din nou la licitație lucrările la axa strategică rutieră, iar acest lucru chiar la începutul lunii octombrie.

Licitația se va desfășura însă după o actualizare a prețului lucrărilor, actualizare care va fi supusă votului consilierilor județeni de la Botoșani în ședința care se va desfășura finele acestei luni.

Consiliul Județean Botoșani a solicitat proiectantului o actualizare a prețului materialelor, pentru a fi adus la prețurile zilei, ceea ce ar putea să spargă blocajul făcut de prețuri în jurul acestei lucrări.

Pe de altă parte însă, liderii județului tot nu agreează ideea de lotizare a lucrării.

Până în prezent au fost organizate două licitații pentru această lucrare, dar la care nu s-a înscris nici un constructor, motivul invocat fiind prețurile mult prea mici pentru o asemenea lucrare de anvergură. Lucrarea are nu mai puțin de 106 kilometri și ar asigura un transport normal pe ruta Botoșani – Iași.

La prima licitație, prețul pentru acest drum a fost de 55 de milioane de euro, pentru ca la a doua licitație, prețul să fie aproximativ  60 de milioane de euro.

Dacă însă nici la această licitație nu se va prezenta nimeni, atunci se va putea spune clar că întregul proiect este un eșec, pentru că lucrările urmează a fi realizate din fonduri europene doar până în octombrie 2023, iar realizarea a 106 km de drum în timpul scurt din această perioadă se va dovedi pentru constructori o adevărată aventură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O poveste emoționantă: Copilul cu minte sclipitoare din Botoșani, respins pentru că are ”sindromul genialităţii”

astăzi, 15:29
264

O poveste emoționantă despre un copil din Botoșani a fost publicată la finele acestei săptămâni de către colegii noștri de la Observator.TV.Jurnaliștii vorbesc despre Tony Mihailov,...

Gata și cu pensiile speciale! Marți este primul vot pentru desființarea acestora

astăzi, 14:09
429

Senatorul Alina Gorghiu a anunțat că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale va fi votat marți, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Va fi primul pas pentru desfi...

Deputatul Mihaela Huncă: Dacă tot avem un alt guvern, măcar acum să înțeleagă că banii europeni reprezintă o soluție pentru problemele de infrastructură

astăzi, 13:20
101

Deputatul ProRomânia de la Botoșani, Mihaela Huncă, a protestat astăzi public față de lipsa începerii construcțiilor la infrastructura din Moldova de către guvernele PSD și speră ...