Autoritățile se pregătesc pentru a treia licitație la drumul strategic Botoșani - Iași

Autoritățile se pregătesc pentru a treia licitație la drumul strategic Botoșani - Iași

Consiliul Județean Botoșani va scoate din nou la licitație lucrările la axa strategică rutieră, iar acest lucru chiar la începutul lunii octombrie.

Licitația se va desfășura însă după o actualizare a prețului lucrărilor, actualizare care va fi supusă votului consilierilor județeni de la Botoșani în ședința care se va desfășura finele acestei luni.

Consiliul Județean Botoșani a solicitat proiectantului o actualizare a prețului materialelor, pentru a fi adus la prețurile zilei, ceea ce ar putea să spargă blocajul făcut de prețuri în jurul acestei lucrări.

Pe de altă parte însă, liderii județului tot nu agreează ideea de lotizare a lucrării.

Până în prezent au fost organizate două licitații pentru această lucrare, dar la care nu s-a înscris nici un constructor, motivul invocat fiind prețurile mult prea mici pentru o asemenea lucrare de anvergură. Lucrarea are nu mai puțin de 106 kilometri și ar asigura un transport normal pe ruta Botoșani – Iași.

La prima licitație, prețul pentru acest drum a fost de 55 de milioane de euro, pentru ca la a doua licitație, prețul să fie aproximativ  60 de milioane de euro.

Dacă însă nici la această licitație nu se va prezenta nimeni, atunci se va putea spune clar că întregul proiect este un eșec, pentru că lucrările urmează a fi realizate din fonduri europene doar până în octombrie 2023, iar realizarea a 106 km de drum în timpul scurt din această perioadă se va dovedi pentru constructori o adevărată aventură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Excursia finalului verii în Nordul țării: 2000 de bilete disponibile la „Zilele Nordului” (foto)

astăzi, 14:21
60

Pentru a se putea îngriji de siguranța și sănătatea participanților, invitaților și echipei, festivalul Zilele Nordului a pus în vânzare numai 2.000 de bilete la ediția din a...

Tânăr de 18 ani din județ căutat de familie și de poliție

astăzi, 14:16
86

Polițiștii efectuează verificări pentru identificarea unui tânăr de 18 ani din localitatea Carasa, din comuna Corlăteni, care a plecat de la domiciliu miercuri, însă nu mai revenit ...

Ateliere educaționale la Casa lui Enescu din Mihăileni, la pachet cu nouă seri de film și un concert special

astăzi, 13:57
33

Timp de nouă zile, 15 copii vor lua parte la Atelierele de Educaţie pentru Patrimoniu fac parte din a doua etapă a proiectului „Zilele Casei Enescu – explorări și exerciții cultural-...