Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziția de autobuze în municipiul Botoșani - VIDEO

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziția de autobuze în municipiul Botoșani - VIDEO

La Botoșani a fost semnat astăzi contractul pentru achiziția de autobuze în leasing de către Eltrans SA, unitate care asigură transportul public din municipiu cu ajutorul tramvaielor.

Unitatea a întâmpinat probleme foarte mari în ultimii doi ani de zile, și doar o minune a făcut să nu se înregistreze un dezastru pe drumurile publice, iar municipalitatea a hotărât achiziția de autobuze, ca perioadă de tranzit până la implementarea  unui proiect european de refacere a întregii infrastructuri din municipiul Botoșani. Proiectul european este în valoare de peste 32 de milioane de euro, dar până la startul proiectului mai durează.

Autobuzele vor circula până la finalizarea tuturor lucrărilor la calea de rulare pe ambele trasee, 101 și 102, și până la punerea în circulație a vagoanelor noi, de ultimă generație, care vor asigura transportul călătorilor în viitorul apropiat la Botoșani.

“Sunt bucuros că astăzi s-a semnat, în sala de consiliu a Primăriei, contractul prin care aducem la Botoșani autobuzele noi, marca Isuzu, care vor înlocui, peste câteva săptămâni, actualele tramvaie. Reușim astfel să scoatem din trafic vagoanele care, din nefericire, au fost implicate în ultima perioadă în evenimente rutiere minore din cauza stării precare a căii de rulare. Am reușit astfel să mă țin de cuvânt în ceea ce privește introducerea în cel mai scurt timp posibil a unor autobuze moderne în transportul public de călători din municipiul nostru. Regret, în același timp, timpul prețios pierdut de orașul nostru în rezolvarea acestei probleme din cauza obtuzității și incompetenței vechilor guverne ale PSD, care au ținut în sertar în mod nejustificat, ani în șir, proiectele de modernizare a transportului local de călători din Botoșani. Imediat după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, în luna noiembrie 2019, cele două proiecte cu finanțare europeană au fost ”descoperite” din sertarele în care fuseseră ”uitate” și astfel am putut semna documentele necesare demarării lor. Țin să felicit echipa de la Eltrans pentru operativitatea cu care au parcurs etapele procedurale prevăzute de lege pentru a putea achiziționa în leasing operațional cele 9 autobuze noi, care vor înlocui actualele tramvaie atât pe traseul 101, cât și pe 102. În următorii ani, adică în intervalul în care va fi reabilitată calea de rulare și vor fi achiziționate tramvaie noi, transportul în comun al botoșănenilor va fi asigurat de aceste autobuze moderne, cu o capacitate de 73 de persoane fiecare, confortabile, ușor de accesat de la nivelul stațiilor inclusiv de către persoanele cu dizabilități, dotate cu aer condiționat și aparatură de sonorizare. Așadar, un nou pas important înainte pe care îl facem împreună către rezolvarea problemelor municipiului!”, a explicat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur.

Furnizorul de autobuze pentru Eltrans este asocierea BCR FLEET Management SRL şi Anadolu Automobil Rom SRL, care este reprezentantul în România al companiei ISUZU din Turcia.

Iată și declarațiile făcute asatăzi la Primăria municipiului Botoșani:

Autobuzele vor fi aduse la Botoșani chiar de la mijlocul lunii mai. (Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
35

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
44

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
37

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...