Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit la Darabani, Mihăileni și Rădăuți Prut!

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit la Darabani, Mihăileni și Rădăuți Prut!

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din trei comune din județul Botoșani, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani.

“Proprietarii imobilelor din cele trei unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Botoșani au început să primească noile cărți funciare, eliberate gratuit, începând cu data de 23 septembrie 2019.  Cele 1.956 de imobile sunt situate în orașul Darabani – 1.071 de proprietăți, comuna Mihăileni – 242 de proprietăți și comuna Rădăuți Prut  - 643 de proprietăți și au suprafața totală de 1118,56 ha. Înregistrarea sistematică a terenurilor agricole din cele trei UAT-uri a început în anul 2018, iar lucrările au fost desfășurate pe sectoare cadastrale. În acest sens, recomandăm persoanelor interesate să se prezinte la primăriile în raza cărora au fost finalizate aceste lucrări pentru ridicarea extraselor de carte funciară”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.

În prezent, din totalul de 882 sectoare cadastrale contractate pe UAT-uri din județul Botoșani, 30 sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 852 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

“Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local”, a mai adăugat OCPI Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie infectată cu COVID a decedat la centrul de dializă din Botoșani. Bilanțul morților a ajuns la 1248

Vineri, 29 Mai 2020
538

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat, vineri seară, opt noi decese înregistrate în rândul românilor infectați cu noul coronavirus. Bilanțul ajunge, ...

Mânz găsit de jandarmi în zona industrială. Proprietarul a fost sancționat

Vineri, 29 Mai 2020
369

În această seară, jandarmii i-au restituit unui bărbat din localitatea Stâncești un mânz în vârstă de cinci luni. Mânzul a fost găsit în zona i...

Peste 700 de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea publică în minivacanța de 1 iunie

Vineri, 29 Mai 2020
280

Polițiștii botoșăneni împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică sunt la datorie și acționează pentru ...