Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit la Darabani, Mihăileni și Rădăuți Prut!

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit la Darabani, Mihăileni și Rădăuți Prut!

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din trei comune din județul Botoșani, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani.

“Proprietarii imobilelor din cele trei unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Botoșani au început să primească noile cărți funciare, eliberate gratuit, începând cu data de 23 septembrie 2019.  Cele 1.956 de imobile sunt situate în orașul Darabani – 1.071 de proprietăți, comuna Mihăileni – 242 de proprietăți și comuna Rădăuți Prut  - 643 de proprietăți și au suprafața totală de 1118,56 ha. Înregistrarea sistematică a terenurilor agricole din cele trei UAT-uri a început în anul 2018, iar lucrările au fost desfășurate pe sectoare cadastrale. În acest sens, recomandăm persoanelor interesate să se prezinte la primăriile în raza cărora au fost finalizate aceste lucrări pentru ridicarea extraselor de carte funciară”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.

În prezent, din totalul de 882 sectoare cadastrale contractate pe UAT-uri din județul Botoșani, 30 sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 852 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

“Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local”, a mai adăugat OCPI Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: EcoAct, un nou proiect inițiat de Interact Botoșani

Luni, 11 Noiembrie 2019
242

Sâmbătă, 9 noiembrie a.c., în municipiul Botoșani a avut loc primul eveniment din cadrul proiectului EcoAct, inițiat de Interact Botoșani.Tinerii voluntari s-au gândit că&n...

Un bătrân a murit pe ambulanță, în drum spre Spitalul „Mavromati”

Luni, 11 Noiembrie 2019
995

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Pașcani, județul Iași, a căzut în fața casei părintești din localitatea Nicșeni, județul Botoșani, și nu s-a mai ridicat...

Fetiță de opt ani trimisă de urgență la Iași, după ce a fost diagnosticată cu un hematom pe creier

Luni, 11 Noiembrie 2019
4650

O fetiţă de doar opt ani a fost transportată în stare gravă la Iaşi, după ce medicii au descoperit un hematom la nivelul creierului.Micuţa, elevă la o şcoală din judeţ, a în...