Zile de foc pentru pompierii de la Botoșani. Încă patru incendii în ultimele 12 ore

Zile de foc pentru pompierii de la Botoșani. Încă patru incendii în ultimele 12 ore

Pompierii botoșăneni au intervenit, în ultimele 12 ore, pentru stingerea a patru incendii izbucnite pe raza localităților Buhăceni (comuna Trușești), Bivolari (comuna Dobârceni), Stroești (orașul Flămânzi) și Teioasa (orașul Darabani).

La Buhăceni, Bivolari și Stroești a ars vegetația uscată de pe aproximativ 15 hectare de teren, în timp ce la Teioasa flăcările au distrus întreaga locuință.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise și jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pentru stingerea celor patru incendii au intervenit, în total, 39 pompieri militari și  voluntari.

“În urma celor trei incendii de vegetație uscată nu s-au înregistrat pagube materiale. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 20.000 lei”, au anunțat pompierii de la Botoșani.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă montarea/amplasarea, în faţa uşiţei de alimentare a sobei, a unei tăvi sau table metalice având dimensiunile de 70x50 cm, pentru a proteja pardoseala combustibilă, precum și supravegherea, în permanență, a mijloacelor de încălzire locală sau de preparare a hranei pe timpul funcționării.

“Totodată, sfătuim cetățenii să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale”, au mai adăugat pompierii de la Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
278

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
96

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
289

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...