Marea Britanie îşi închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi. Limba engleză va fi obligatorie pentru orice român care vrea să locuiască în UK

Marea Britanie îşi închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi. Limba engleză va fi obligatorie pentru orice român care vrea să locuiască în UK

Botoșănenii mai au doar puțin peste 10 luni la dispoziție dacă vor să se mute în Marea Britanie în actualele condiții.

Aproximativ 500 de mii de români au aplicat numai până la finele lunii ianuarie pentru statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul procedurii EU Settlement Scheme pusă de autoritățile britanice la dispoziția cetățenilor europeni ce doresc să continue să locuiască în UK și după 31 decembrie 2020.

Marea Britanie a anunţat însă că schimbă procedurile, noua sa politica de imigraţie ce urmează să intre în vigoare din luna ianuarie a anului viitor, relatează The Guardian.

Britanicii au anunţat un sistem de puncte în stil australian pentru cei care vor dori să muncească în această ţară, iar pragul minim este de 70 de puncte. Iată care sunt condițiile:

1. UK nu va mai accepta migranţi necalificaţi, iar limba engleză e obligatorie.

2.  Cei care doresc să lucreze în UK vor trebui să aibă în prealabil o ofertă de muncă cu un salariu nu mai mic de 25.600 de lire. Sunt acceptate şi oferte cu un salariu la o limită inferioară de 20.480 de lire – însă doar în cazuri speciale, în domenii de calificare cu deficit de personal, ca de exemplu în joburile de asistenţă medicală.

3. Nu mai pot munci în UK cei care lucrează pe cont propriu: de exemplu instalatorii polonezi sau muncitorii români din  construcţii, fără a fi angajaţi la sosirea în UK.

4. Nu se va mai putea intra în ţară pe baza cărţii de identitate, pentru a-i descuraja pe imigranţii din alte ţări europene să intre pe baza unor documente de identitate false sau furate.

5. Nivelul minim al studiilor pentru cetăţenii altor ţări care vor să muncească în UK: bacalaureat (A-levels) sau diplome echivalente. Plafonul în privinţa numărului de persoane cu studii superioare va fi abandonat. Numărul persoanelor înalt calificate care vor putea intra în UK fără o ofertă de muncă va fi redus la minim.

6. Artiştii, alte categorii din domeniul divertismentului, sportivii şi muzicienii îşi păstrează dreptul de a intra în UK pentru spectacole, competiţii şi audiţii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
52

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
97

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
128

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...