Zeci de mașini verificate la trecerile la nivel cu calea ferată de la Botoșani!

Zeci de mașini verificate la trecerile la nivel cu calea ferată de la Botoșani!

Trecerile la nivel cu calea ferată au fost verificate de polițiști, ca urmare a accidentelor grave produse în aceste zone.

Poliţiştii din cadrul  Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică Botoșani au aplicat zeci de amenzi în cadrul acțiunii ,,ATENȚIE LA TREN”, acțiune defășurată pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate doar cu indicatoare rutiere.

La acțiune au participat un număr de 14 efective care au desfășurat activități la patru treceri la nivel cu calea ferată de pe raza județului Botoșani,  stabilite ca fiind vulnerabile producerii de accidente rutiere.

În cadrul activităților au fost oprite și verificate  96  de autovehicule, fiind aplicate conducătorilor auto un număr de  23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală  de peste 13.300 lei.

Totodată,  au fost adresate participanților la trafic recomandări de respectare a regulilor de trecere la nivel cu calea ferată cu scopul prevenirii și reducerii numărului accidentelor soldate cu victime/ pagube materiale ce au loc în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.  

În total, în România au fost verificate nu mai puțin de 500 de treceri la nivel cu calea ferată de echipe mixte de polițiști de la Transporturi, Rutieră și ordine publică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
103

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
43

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
63

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...