Viitorul județului Botoșani va fi decis de Pro România

Viitorul județului Botoșani va fi decis de Pro România

Județul Botoșani este unul din puținele din România în care viitorul majorităților politice este decis de ProRomânia. Aripa “reformatoare” a socialiștilor din România, condusă la centru de Victor Ponta, iar în Botoșani de deputatul Mihaela Huncă, a reușit să obțină atât în municipiul Botoșani cât și în întreg județul exact atâtea voturi cât aveau nevoie pentru a decide viitoarele majorități politice de la Botoșani.

Cu puțin peste 5% din voturile electoratului din municipiul Botoșani, Pro România decide practic dacă viitorul primar va avea un Consiliu Local ostil, adică mereu împotrivă, și care va refuza propunerile venite din partea primarului, s-au dacă acesta va primi fluierând exact ceea ce și-a dorit atât de mult primarul Cătălin Flutur timp de patru ani: un Consiliu Local alături de primar.

Exact același lucru se va întâmpla și în Consiliul Județean Botoșani, unde, iarăși, viitoarea majoritate este decisă de Pro România.

Potrivit rezultatelor finale, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 165.112 buletine de vot valide, iar din total, PSD a obținut 42% din electorat, PNL 35,6% din voturi, ALDE 7,5% din voturi, în timp ce Pro România a obținut 6,3% din voturi.  

În aceste condiții, Consiliul Județean Botoșani va fi compus din 32 de consilieri din care 15 vor fi de la PSD, 13 de la PNL, 2 de la ALDE și 2 de la PRO ROMÂNIA.

În timp ce pentru ALDE ar fi firesc ca și partid politic să se alăture PNL, viitorul, atât în Consiliul Local din municipiul Botoșani, cât și în Consiliul Județean, este tot mai evident că va fi stabilit de către Pro România, partidul lui Victor Ponta de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta