Viitorul județului Botoșani va fi decis de Pro România

Viitorul județului Botoșani va fi decis de Pro România

Județul Botoșani este unul din puținele din România în care viitorul majorităților politice este decis de ProRomânia. Aripa “reformatoare” a socialiștilor din România, condusă la centru de Victor Ponta, iar în Botoșani de deputatul Mihaela Huncă, a reușit să obțină atât în municipiul Botoșani cât și în întreg județul exact atâtea voturi cât aveau nevoie pentru a decide viitoarele majorități politice de la Botoșani.

Cu puțin peste 5% din voturile electoratului din municipiul Botoșani, Pro România decide practic dacă viitorul primar va avea un Consiliu Local ostil, adică mereu împotrivă, și care va refuza propunerile venite din partea primarului, s-au dacă acesta va primi fluierând exact ceea ce și-a dorit atât de mult primarul Cătălin Flutur timp de patru ani: un Consiliu Local alături de primar.

Exact același lucru se va întâmpla și în Consiliul Județean Botoșani, unde, iarăși, viitoarea majoritate este decisă de Pro România.

Potrivit rezultatelor finale, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 165.112 buletine de vot valide, iar din total, PSD a obținut 42% din electorat, PNL 35,6% din voturi, ALDE 7,5% din voturi, în timp ce Pro România a obținut 6,3% din voturi.  

În aceste condiții, Consiliul Județean Botoșani va fi compus din 32 de consilieri din care 15 vor fi de la PSD, 13 de la PNL, 2 de la ALDE și 2 de la PRO ROMÂNIA.

În timp ce pentru ALDE ar fi firesc ca și partid politic să se alăture PNL, viitorul, atât în Consiliul Local din municipiul Botoșani, cât și în Consiliul Județean, este tot mai evident că va fi stabilit de către Pro România, partidul lui Victor Ponta de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Voronenii au reluat licitația pentru asfaltarea unui drum comunal și a unui drum sătesc după ce constructorul a intrat în faliment

Miercuri, 14 Octombrie 2020
920

Administrația locală de la Vorona a reluat licitația pentru asfaltarea drumului comunal DC 55 și a drumului sătesc DS 370 din localitate după ce constructorul inițial al lucrărilor a intrat &i...

2 Octombrie 2020: Ziua “Z” pentru Cătălin Flutur, Cosmin Andrei și adevărul despre voturile de duminică ale botoșănenilor

Joi, 1 Octombrie 2020
4675

La aproape o săptămână de la data alegerilor locale, 2 Octombrie 2020 va fi cel mai probabil ziua “Z” pentru cei doi candidați la funcția de primar a municipiului Botoșani, lib...