Viitorul județului Botoșani va fi decis de Pro România

Viitorul județului Botoșani va fi decis de Pro România

Județul Botoșani este unul din puținele din România în care viitorul majorităților politice este decis de ProRomânia. Aripa “reformatoare” a socialiștilor din România, condusă la centru de Victor Ponta, iar în Botoșani de deputatul Mihaela Huncă, a reușit să obțină atât în municipiul Botoșani cât și în întreg județul exact atâtea voturi cât aveau nevoie pentru a decide viitoarele majorități politice de la Botoșani.

Cu puțin peste 5% din voturile electoratului din municipiul Botoșani, Pro România decide practic dacă viitorul primar va avea un Consiliu Local ostil, adică mereu împotrivă, și care va refuza propunerile venite din partea primarului, s-au dacă acesta va primi fluierând exact ceea ce și-a dorit atât de mult primarul Cătălin Flutur timp de patru ani: un Consiliu Local alături de primar.

Exact același lucru se va întâmpla și în Consiliul Județean Botoșani, unde, iarăși, viitoarea majoritate este decisă de Pro România.

Potrivit rezultatelor finale, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 165.112 buletine de vot valide, iar din total, PSD a obținut 42% din electorat, PNL 35,6% din voturi, ALDE 7,5% din voturi, în timp ce Pro România a obținut 6,3% din voturi.  

În aceste condiții, Consiliul Județean Botoșani va fi compus din 32 de consilieri din care 15 vor fi de la PSD, 13 de la PNL, 2 de la ALDE și 2 de la PRO ROMÂNIA.

În timp ce pentru ALDE ar fi firesc ca și partid politic să se alăture PNL, viitorul, atât în Consiliul Local din municipiul Botoșani, cât și în Consiliul Județean, este tot mai evident că va fi stabilit de către Pro România, partidul lui Victor Ponta de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Parcă s-au trezit din vis. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani

Vineri, 22 Ianuarie 2021
1340

Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui, recunoaște că România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim iar angajaţii fac salariul ap...

Hidroplasto Botoșani obține primul contract pentru lucrările de pe Autostrada A2

Vineri, 22 Ianuarie 2021
486

Compania Hidroplasto Botoșani a obținut un nou contract de instalare a dispozitivelor pentru acoperirea rosturilor de dilatație, de această dată pentru o autostradă. Mai exact, noul proiect al s...

Numărul de elevi din clase de liceu din școlile din România va fi redus

Vineri, 22 Ianuarie 2021
545

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi, se va reduce de la 28 la 2...