VIDEO: Noi restricții adoptate de CJSU pentru municipiile Botoșani, Dorohoi și patru comune

VIDEO: Noi restricții adoptate de CJSU pentru municipiile Botoșani, Dorohoi și patru comune

Începând de luni, în localitățile unde incidența de infectare cu Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori, este interzisă circulația pietonală a persoanelor în grupuri mai mari de șase persoane, dacă acestea nu fac parte din aceeași familie, potrivit noului Plan de Măsuri adoptat sâmbătă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Unitățile administrativ-teritoriale unde se va aplica această măsură sunt municipiile Botoșani și Dorohoi, precum și comunele Adășeni, Curtești, Suharău și Văculești.

În plus, în aceste localități, s-a decis scurtarea programului de funcționare a agenților economici în spațiile deschise, acestea fiind obligatoriu închise la cel târziu ora 21:00, pe linia relației cu publicul.

Terasele care au cel puțin doi pereți și un tavan sunt considerate spații publice închise, astfel că nu mai pot funcționa, începând de luni, în localitățile unde incidența cumulată este de peste 3 la mie în ultimele 14 zile, conform unei hotărâri oficiale luate vineri seară de Guvern și adoptată de CJSU.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta