VIDEO 200 de cai rămăseseră izolaţi pe o insulă, apoi 6 femei decid să facă ceva de neimaginat…

VIDEO 200 de cai rămăseseră izolaţi pe o insulă, apoi 6 femei decid să facă ceva de neimaginat…
Atunci când vine vorba de salvarea unui număr mare de animale, adevărate poveşti memorabile iau naştere, unele dintre ele rămânând chiar adânc întipărite în memoria celor direct implicaţi. O astfel de întâmplare s-a petrecut în anul 2006, în partea nordică a Olandei, când foarte mulţi căluţi au primit o nouă şansă la viaţă.
 
De trei zile caii rămăseseră izolaţi pe o bucată mică de pământ după ce în urma unei furtuni violente debitul apelor crescuse foarte mult. Înconjuraţi doar de apă, cel puţin 19 exemplare îşi dăduseră ultima suflare datorită stresului şi oboselii. Pentru început 20 de cai au fost salvaţi, iar operaţiunea părea iniţial un succes, dar a eşuat atunci când bărcile celor sosiţi să dea o mână de ajutor au rămas blocate în mâl. Aflându-se în imposibilitatea de a-i salva pe toţi încă din primele zile, pompierii şi ofiţerii de la protecţia animalelor le-au adus acestor căluţi apă şi hrană suficientă pentru a putea să reziste.

După câteva zile apele au început să se retragă, iar oamenii au văzut în acest lucru o oportunitate unică de a încerca o nouă abordare a planului de salvare. Un mic grup de femei pe cai au încercat să îi momească pe cei izolaţi să traverseze apele alături de ele pentru a ajunge în siguranţă pe celălalt mal. Pompierii au avut rol important în realizarea acestui plan de salvare, ei identificând o rută sigură de traversare care se întindea de la canalele de scurgere până la gardurile de sârmă ghimpată ce abia se mai zăreau.

Atunci când operaţiunea de salvare a început, toată lumea stătea cu sufletul la gură pentru a vedea dacă cele şase femei vor reuşi să aducă teferi căluţii la mal. După câteva mişcări în jurul căluţilor, minunea s-a produs! Toţi caii au început să le urmeze către zona de siguranţă. Imaginile sunt spectaculoase!

Imaginile surprinse în timpul salvării acestor animale minunate au o încărcătură emoţională deosebită. Combinaţia dintre fabulosul montaj video şi muzica măreaţă ce se aude pe fundal cu siguranţă va aduce multe lacrimi de fericire în ochii iubitorilor de cai.

 




Sursa: VEED63 via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
12

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
30

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
40

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...