VIDEO 200 de cai rămăseseră izolaţi pe o insulă, apoi 6 femei decid să facă ceva de neimaginat…

VIDEO 200 de cai rămăseseră izolaţi pe o insulă, apoi 6 femei decid să facă ceva de neimaginat…
Atunci când vine vorba de salvarea unui număr mare de animale, adevărate poveşti memorabile iau naştere, unele dintre ele rămânând chiar adânc întipărite în memoria celor direct implicaţi. O astfel de întâmplare s-a petrecut în anul 2006, în partea nordică a Olandei, când foarte mulţi căluţi au primit o nouă şansă la viaţă.
 
De trei zile caii rămăseseră izolaţi pe o bucată mică de pământ după ce în urma unei furtuni violente debitul apelor crescuse foarte mult. Înconjuraţi doar de apă, cel puţin 19 exemplare îşi dăduseră ultima suflare datorită stresului şi oboselii. Pentru început 20 de cai au fost salvaţi, iar operaţiunea părea iniţial un succes, dar a eşuat atunci când bărcile celor sosiţi să dea o mână de ajutor au rămas blocate în mâl. Aflându-se în imposibilitatea de a-i salva pe toţi încă din primele zile, pompierii şi ofiţerii de la protecţia animalelor le-au adus acestor căluţi apă şi hrană suficientă pentru a putea să reziste.

După câteva zile apele au început să se retragă, iar oamenii au văzut în acest lucru o oportunitate unică de a încerca o nouă abordare a planului de salvare. Un mic grup de femei pe cai au încercat să îi momească pe cei izolaţi să traverseze apele alături de ele pentru a ajunge în siguranţă pe celălalt mal. Pompierii au avut rol important în realizarea acestui plan de salvare, ei identificând o rută sigură de traversare care se întindea de la canalele de scurgere până la gardurile de sârmă ghimpată ce abia se mai zăreau.

Atunci când operaţiunea de salvare a început, toată lumea stătea cu sufletul la gură pentru a vedea dacă cele şase femei vor reuşi să aducă teferi căluţii la mal. După câteva mişcări în jurul căluţilor, minunea s-a produs! Toţi caii au început să le urmeze către zona de siguranţă. Imaginile sunt spectaculoase!

Imaginile surprinse în timpul salvării acestor animale minunate au o încărcătură emoţională deosebită. Combinaţia dintre fabulosul montaj video şi muzica măreaţă ce se aude pe fundal cu siguranţă va aduce multe lacrimi de fericire în ochii iubitorilor de cai.

 
Sursa: VEED63 via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani de la CNI pentru Stadion, Sala Polivalentă și Spitalul de Boli Cronice

astăzi, 09:06
173

Compania Națională de Investiții (CNI) a răspuns solicitărilor venite din partea primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, și s-a angajat să reabiliteze  Stadionul Municipal, Sa...

Botoșănenii care au solicitat o locuință socială mai au de așteptat până la toamnă

astăzi, 08:55
115

Veste bună pentru beneficiarii locuințelor de la ANL Cișmea. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat că din toamnă locuințele din cartierul ANL Cișmea vor fi date în...

Încăierare surprinsă de camerele de supraveghere, „cocoși” aduși la Poliție și amendați

astăzi, 08:49
274

Săptămâna trecută, poliţiştii locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Dispeceratul Poliţiei Locale, au surprins pe camerele de monitorizare amplasate pe Piet...