Sentință finală într-un dosar în care administratorii unei societăți de transport din Botoșani au fost acuzați de înșelăciune!

Sentință finală într-un dosar în care administratorii unei societăți de transport din Botoșani au fost acuzați de înșelăciune!
Magistrații Curții de Apel Suceava au dat, miercuri, sentința finală într-un dosar privind decontarea unor tichete de călătorie pentru veteranii de război în care administratorii unei societăți de transport din Botoșani au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune.

Este vorba de Petru Apetrei, fostul administrator al societății Apetrans, și Marius Cătălin Apetrei. Cei doi au fost achitați în baza sentinței dată de judecătorii suceveni. (Vezi AICI decizia Curții de Apel Suceava)

Petru și Marius Cătălin Apetrei au fost trimiși în judecată în luna ianuarie 2014 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Potrivit rechizitoriului “în perioada ianuarie 2004-ianuarie 2005, Apetrei Petru a decontat contravaloarea unui număr de 29.530 de tichete de călătorie cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1.267.025 lei, iar în perioada februarie-martie 2005, Apetrei Marius Cătălin a decontat 2.141 de tichete de călătorie cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 101.840 lei".

În luna iulie 2015, Judecătoria Botoșani a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva celor doi pe motiv că a intervenit prescripția răspunderii penale. (Vezi AICI decizia Judecătoriei Botoșani)

Ministerul Transporturilor, care s-a constituit parte civilă în acest dosar, a contestat decizia, dar magistrații Curții de Apel Suceava au respins ca nefondat apelul împotriva sentinței din luna iulie dată de Judecătoria Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
142

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...