Uniunea Europeană are în vedere achiziţionarea de noi vaccinuri anti-COVID19. Discuţii exploratorii cu Novavax

Uniunea Europeană are în vedere achiziţionarea de noi vaccinuri anti-COVID19. Discuţii exploratorii cu Novavax

Comisia Europeană a anunţat joi că a încheiat discuţii exploratorii cu compania americană de biotehnologie Novavax pentru achiziţionarea a 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Odată finalizat, acest contract va fi al şaptelea încheiat de UE cu un laborator farmaceutic pentru un vaccin anti-COVID-19.

Europa va dispune atunci de un potenţial de peste două miliarde de doze.

„Contractul avut în vedere cu Novavax va oferi posibilitatea (...) de a cumpăra 100 de milioane de doze cu opţiunea de 100 de milioane de doze suplimentare", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în UE pe 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat, de asemenea, joi preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat că va analiza pe 21 decembrie - cu o săptămână mai devreme decât era aşteptat - soarta vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Comisia Europeană a semnat deja şase contracte pentru precomanda vaccinurilor: cu grupul britanico-suedez AstraZeneca şi cu cel american Johnson &Johnson (până la 400 de milioane de doze de la fiecare), cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu duo-ul american-german Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze), cu CureVac german (până la 405 milioane de doze) şi cu Moderna (până la 160 milioane de doze).

sursa: Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
101

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
156

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
115

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...