Un val de caniculă extremă lovește Europa zilele viitoare. Când ajunge în România

Un val de caniculă extremă lovește Europa zilele viitoare. Când ajunge în România

Vremea extremă continuă să își facă de cap în Europa. După furtunile, inundațiile și incendiile din ultimele săptămâni, urmează o nouă perioadă greu de suportat din punct de vedere climatologic. Se așteaptă temperaturi de 50 de grade Celsius în Portugalia!

Meteorologii nu au vești bune pentru următoarele zile. Europa va fi cuprinsă de un val de caniculă extremă, iar temperaturile vor urca până la 36-37 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice.

O perioadă caniculară va cuprinde Europa la începutul lunii august, iar temperaturile vor fi cu 4-7 grade Celsius peste media normală a acestei perioade.

În primul weekend din august, temperaturile ar putea ajunge la +50°C în unele regiuni din Portugalia, potrivit modelului GFS prezentat de Severe Weather Europe. 

În nordul Europei, temperaturile vor fi cu 10 grade peste normalul lunii august, așa că autoritățile sunt în alertă pentru a preveni și neutraliza potențialele focare de incendiu.

Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în Spania, Portugalia, sudul Franței și Italia, dar nici Germania sau Austria nu vor fi ocolite de temperaturile care vor urca chiar și până la 35 de grade Celsius, potrivit publika.md. Sunt valori anormale pentru aceste zone în timpul verii.

Meteorologii anunță că România va fi ceva mai ferită de temperaturile de peste 35 de grade Celsius, însă valul de căldură se va resimți și la noi, cu temperaturi care vor depăși adeseori 30 de grade Celsius, în special în sudul, vestul și estul țării.

Pentru a evita problemele de sănătate provocate de căldură, medicii le recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume. De asemenea, trebuie să evităm expunerea îndelungată la soare între orele 11:00 şi 18:00. sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
28

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
825

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1132

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...