Un nou scandal în Parcul Tineretului! Intervenţia autorităţilor nu a avut niciun rezultat concret VIDEO

Un nou scandal în Parcul Tineretului! Intervenţia autorităţilor nu a avut niciun rezultat concret VIDEO
În ultimele luni, autorităţile, de la primar la prefect şi nu numai, au dat semnale că vor să facă ordine în zonele din oraş locuite de romi şi de unde plângerile botoşănenilor se aud tot mai des şi tot mai nervoase. S-au organizat întâlniri, s-a dat vina pe presă că popularizează doar evenimentele neplăcute ce au legătură cu etnia romă şi situaţia s-a "calmat". Cel puţin în aparenţă, pentru că în realitate nimic nu s-a schimbat.

O sesizare primită de Ştiri.Botoşani.Ro descrie o situaţie petrecută chiar marţi seară în cartierul Parcul Tineretului. Potrivit cititorului nostru, un botoşănean care locuieşte într-un bloc situat în apropierea aşa ziselor ghetouri se întorcea acasă, însă intrarea în scară era blocată de trei tinere rome care au reacţionat cu un potop de injurii în momentul în care bărbatul le-a cerut să îi facă loc să intre. Au urmat ameninţări multiple şi un mesaj de genul "chem tot ghetoul pe capul tău".

De teamă ca situaţia risca să degenereze a fost solicitat ajutorul poliţiei, însă răspunsul autorităţilor a fost dezarmant, potrivit botoşăneanului care ne-a sesizat: "Nu este infracţiune dacă cineva stă pe casa scării, nu e treaba noastră". În scandal a intervenit in bărbat, probabil partenerul uneia dintre protagonistele iniţiale, care se pare că a încercat să-şi determine consoarta să plece din zonă. Nu a reuşit, în schimb a început şi el să profereze injurii şi să ameninţe locatarii adunaţi să vadă ce se întâmplă.

După alte apeluri la 112, în zonă a apărut un echipaj al Poliţiei municipale urmat la scurt timp de maşina Jandarmeriei. Odată cu apariţia organelor de ordine, la locul incidentului au venit în sprijin circa o sută de persoane dintre chiriaşii ghetourilor care practic au înconjurat maşinile cu care au venit poliţiştii şi jandarmii. Toţi vociferau şi comentau. Nici poliţiştii şi nici jandarmii nu au avut nicio reacţie la adevărata demonstraţie de forţă.

Intervenţia reprezentaţilor autorităţilor s-a rezumat la ridicarea bărbatului care a intervenit în conflict, după care echipajele au plecat pur şi simplu. Când s-a liniştit situaţia, la adresa indicată au ajuns şi poliţiştii locali. Printre altele, aceştia le-ar fi spus proprietarilor din bloc că indivizii care mănâncă seminţe sub geamurile blocurilor nu pot fi sancţionaţi pentru că acest lucru nu este o contravenţie. Oamenii au fost îndemnaţi să strângă semnături şi să se plângă la primărie, "poate se schimbă ceva".

Lipsa de reacţie a autorităţilor i-a lăsat fără cuvinte pe locuitorii din zonă, care trăiesc de multă vreme într-o stare de temere generată de comportamentul antisocial al celor care locuiesc în ghetouri. Oamenii sunt de-a dreptul şocaţi de impotenţa autorităţilor de a rezolva această problemă şi care de ani de zile cer să fie protejaţi de aceleaşi autorităţi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
45

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
66

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
358

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...