Un ministru botosanean si un fost ofiter SRI vor ca telefoanele si mailurile sa fie monitorizate legal - Cum comentezi?

Un ministru botosanean si un fost ofiter SRI vor ca telefoanele si mailurile sa fie monitorizate legal - Cum comentezi?
Un proiect de lege privind retinerea datelor de trafic de catre operatorii de telefonie mobila a fost depus la Parlament, la inceputul lunii noiembrie, de ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme (nascut in Botosani), si deputatul PDL Adrian Badulescu, fost ofiter SRI.

Proiectul care obliga operatorii de telefonie mobila sa stocheze timp de sase luni toate apelurile si mailurile a fost adoptat pentru prima data de Parlament in 2008, dar a fost declarat neconstitutional de catre judecatorii Curtii Constitutionale, in 2009, informeaza Mediafax.

Actualul proiect reia in mare parte prevederile din 2008. Ministrul Conunicatiilor sustine insa ca a incercat sa elimine prevederile neconstitutionale si a precizat ca, daca nu se adopta aceasta lege, Romania va fi penalizata de catre Uniunea Europeana, fiind deja declansata procedura de infringement.

Pe langa cerintele partenerilor europeni, initiatorii sustin ca detinerea acestor informatii de catre autoritati le va ajuta in vederea prevenirii, cercetarii, descoperirii si urmarii penale a infractiunilor si, in special, a criminalitatii organizate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
135

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...