Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!

Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!
Pe lista cadrelor didactice care s-au inscris pentru a accede in Corpul national de experti in management educational se numara si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei, cei doi inspectori generali adjuncti, Daniel Botezatu si Horia Negrescu, precum si inspectori scolari din cadrul ISJ.

De asemenea, pe lista se regasesc numerosi directori de scoli, dar si simpli profesori, educatoare si invatatori, care atunci cand vor accede in acest Corp al expertilor vor putea candida pentru ocuparea unei functii de conducere sau de indrumare si control.

Printre cei care s-au inscris online si care au fost admisi se numara si deputatul Catalin Obuf Buhaianu. Inainte de a fi parlamentar, Buhaianu a fost profesor, el fiind si doctor in educatie fizica si sport.

Pe lista cadrelor didactice botosanene admise dupa etapa de inscriere online se regaseste si Rusu Maria Mina, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

Cadrele didactice care vor aspira la un post de conducere, de director, inspector scolar, inspector general sau in cadrul Ministerului Educatiei, vor trebuie sa faca parte din Corpul national al expertilor.

Aceasta noua prevedere este stipulata in Legea Educatiei, iar cei care nu vor face parte din acest corp nu vor putea sa participe la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor de conducere din invatamant.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal pentru un tânăr din județ. Ce nereguli avea mașina pe care o conducea

astăzi, 12:37
7

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ29C, au identific...

Pescuitul ilegal, sancționat de jandarmii de la Botoșani

astăzi, 11:36
160

În urma verificărilor efectuate în habitatele piscicole naturale din județul Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii de la Botoșani au aplicat 18 sancțiuni ...

Festivalul „Les filmes de Cannes à Botoșani”, debut de succes!

astăzi, 11:06
58

La Cinema Unirea din municipiul Botoșani a debutat ieri seară prima ediție a Festivalului „Les filmes de Cannes à Botoșani”. Prima ediția i-a avut ca invitați speciali pe acto...