Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!

Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!
Pe lista cadrelor didactice care s-au inscris pentru a accede in Corpul national de experti in management educational se numara si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei, cei doi inspectori generali adjuncti, Daniel Botezatu si Horia Negrescu, precum si inspectori scolari din cadrul ISJ.

De asemenea, pe lista se regasesc numerosi directori de scoli, dar si simpli profesori, educatoare si invatatori, care atunci cand vor accede in acest Corp al expertilor vor putea candida pentru ocuparea unei functii de conducere sau de indrumare si control.

Printre cei care s-au inscris online si care au fost admisi se numara si deputatul Catalin Obuf Buhaianu. Inainte de a fi parlamentar, Buhaianu a fost profesor, el fiind si doctor in educatie fizica si sport.

Pe lista cadrelor didactice botosanene admise dupa etapa de inscriere online se regaseste si Rusu Maria Mina, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

Cadrele didactice care vor aspira la un post de conducere, de director, inspector scolar, inspector general sau in cadrul Ministerului Educatiei, vor trebuie sa faca parte din Corpul national al expertilor.

Aceasta noua prevedere este stipulata in Legea Educatiei, iar cei care nu vor face parte din acest corp nu vor putea sa participe la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor de conducere din invatamant.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transferuri pentru Play-Off! Doi FCSB-isti, pe lista lui Iftime!

astăzi, 15:12
284

FC Botoșani înceracă să caute jucători pentru perioada de transferuri de iarnă. În acest sens, Valeriu Iftime își propune să aducă doi jucători legitimați la FCSB, mai prec...

Vreți o țară ca afară? Lipsa de protocoale condamnă barza de la Manoleasa la moarte!

astăzi, 14:49
781

Barza care s-a aciuat pe un stâlp de iluminat public la Manoleasa este tot mai slăbită și pare condamnată la moarte de indiferența localnicilor și de lipsa de protocoale a autorităților ...

Se strânge lațul: la presiunea ministrului, Jandarmeria a desecretizat convorbirile din 10 august! “Fac o devoalare completă a acţiunii din 10-11 august şi luni dimineaţă vor fi înaintate DIICOT-ului”, a declarat ministrul Marcel Vela

astăzi, 13:13
236

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă, că a primit raportul ce cuprinde comunicaţiile Jandarmeriei din seara de 10 august 2018, acesta urmând să ajungă la DI...