Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!

Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!
Pe lista cadrelor didactice care s-au inscris pentru a accede in Corpul national de experti in management educational se numara si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei, cei doi inspectori generali adjuncti, Daniel Botezatu si Horia Negrescu, precum si inspectori scolari din cadrul ISJ.

De asemenea, pe lista se regasesc numerosi directori de scoli, dar si simpli profesori, educatoare si invatatori, care atunci cand vor accede in acest Corp al expertilor vor putea candida pentru ocuparea unei functii de conducere sau de indrumare si control.

Printre cei care s-au inscris online si care au fost admisi se numara si deputatul Catalin Obuf Buhaianu. Inainte de a fi parlamentar, Buhaianu a fost profesor, el fiind si doctor in educatie fizica si sport.

Pe lista cadrelor didactice botosanene admise dupa etapa de inscriere online se regaseste si Rusu Maria Mina, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

Cadrele didactice care vor aspira la un post de conducere, de director, inspector scolar, inspector general sau in cadrul Ministerului Educatiei, vor trebuie sa faca parte din Corpul national al expertilor.

Aceasta noua prevedere este stipulata in Legea Educatiei, iar cei care nu vor face parte din acest corp nu vor putea sa participe la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor de conducere din invatamant.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Amăgiri

Miercuri, 22 Ianuarie 2020
139

La fel ca în fiecare zi, vă propunem să lecturați o poezie scrisă de voi, cititorii noștri, și care a venit pe adresa de e-mail a redacției. Aceasta a fost trimisă de Clau...

O femeie din comuna Viișoara a fost rănită după coliziunea între un TIR, un autoturism și o autoutilitară pe E 85 Suceava – Siret

Miercuri, 22 Ianuarie 2020
474

O femeie din Botoșani a fost rănită ieri după o coliziune între un tir, un autoturism  și o autoutilitară în localitatea Grănicești din județul Suceava, pe DE 85 Suceava &nda...

Cantonament terminat pentru FC Botoșani! Înfrângere în ultimul meci!

Miercuri, 22 Ianuarie 2020
380

FC Botoșani a încheiat cu o înfrângere cantonamentul de iarnă. Aceștia au pierdut cu 2-1 partida cu Spartak Trnava. Pentru FC Botoșani a marcat George Campanu, care ajunge la al ...