Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!

Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!
Pe lista cadrelor didactice care s-au inscris pentru a accede in Corpul national de experti in management educational se numara si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei, cei doi inspectori generali adjuncti, Daniel Botezatu si Horia Negrescu, precum si inspectori scolari din cadrul ISJ.

De asemenea, pe lista se regasesc numerosi directori de scoli, dar si simpli profesori, educatoare si invatatori, care atunci cand vor accede in acest Corp al expertilor vor putea candida pentru ocuparea unei functii de conducere sau de indrumare si control.

Printre cei care s-au inscris online si care au fost admisi se numara si deputatul Catalin Obuf Buhaianu. Inainte de a fi parlamentar, Buhaianu a fost profesor, el fiind si doctor in educatie fizica si sport.

Pe lista cadrelor didactice botosanene admise dupa etapa de inscriere online se regaseste si Rusu Maria Mina, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

Cadrele didactice care vor aspira la un post de conducere, de director, inspector scolar, inspector general sau in cadrul Ministerului Educatiei, vor trebuie sa faca parte din Corpul national al expertilor.

Aceasta noua prevedere este stipulata in Legea Educatiei, iar cei care nu vor face parte din acest corp nu vor putea sa participe la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor de conducere din invatamant.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean închis în Botoșani pentru mai multe furturi

astăzi, 13:08
23

Miercuri, la ora 16:15, la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judec...

DSPSA și-a făcut recapitularea înainte de toamnă

astăzi, 13:00
50

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani a comunicat publicului care sunt principalele obiective duse la îndeplinire de către angajați, precum și îmbunăt...

Apel al familiei unui pacient COVID aflat în stare gravă. Are nevoie de plasmă pentru a trăi

astăzi, 12:50
206

În ultima perioadă, au crescut vizibil solicitările rudelor pacienților infectați cu Covid-19. Aceștia cer ajutor, în mediul online, tuturor celor care ar putea să doneze p...