Un botoșănean s-a trezit la ușă cu un fals inspector ANAF, care i-a cerut bani. Ce spun reprezentanții Fiscului!

Imaginația și tupeul escrocilor nu au limite atunci când vine vorba să facă bani. Fiți cu mare băgare de seamă la poveștile pe care vi de îndrugă astfel de indivizi și nu ezitați să anunțați poliția.

Un botoșănean s-a trezit la ușă cu un fals inspector ANAF, care i-a cerut bani. Ce spun reprezentanții Fiscului!

Un cetățean din municipiul Botoșani a avut parte de o astfel de experiență. S-a trezit la ușă cu un bărbat îmbrăcat la "patru ace", care s-a recomandat a fi angajat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Persoana care s-a dat drept angajat al statului a prezentat, pentru a fi credibil, și o legimitație, spunând ca a venit să recupereze o sumă de bani în contul unor datorii pe care botoșăneanul le-ar fi avut pe vremea când lucra la o anumită firmă.

Cetățeanul la ușa căruia bătuse escrocul a spus că nu are nicio datorie, moment în care falsul inspector ANAF a născocit o altă poveste, cum că de fapt ar strânge bani pentru copiii bolnavi. Dându-și seama că are în fața un escroc, botoșăneanul l-a amenințat că anunță poliția, moment în care respectivul individ a plecat grăbit.

"Ma trezesc ca bate cineva la usa. Ma prezint la usa, deschid, si hopa, un domn inalt imbracat la patru ace cu un ecuson in piept, credibil omul. Ma intreaba daca am lucrat la firma X . Raspund ca da si zice ca el este de la ANAF si ca am cateva amenzi pe la respectiva firma. Eu nu mai lucrez de un an la asa zisa firma si doar ce am achitat toate darile fata de stat. I-am zis ca anunt politia si omuletul de vreo 2 metri a dat-o la intors ca el de fapt este trimis sa adune bani pentru copiii cu probleme, dupa care a plecat. Nu era altceva decat un escroc", a povestit botoșăneanul. 

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Botoșani Botoșani susțin că toate comunicările către cetățeni se fac pe cale oficială, prin documente, în niciun caz nu le bat funcționarii la ușă pentru a le cere bani. 

"Nu avem o astfel de procedură. La noi niciun inspector, niciun funcționar din ANAF nu procedează în acest mod. Nu se prezintă cu ecusoane la ușile oamenilor. Toate comuncările se fac pe cale oficială, se fac notificări, înștiințări, somații. În niciun caz nu se prezintă la ușă, mai ales pentru plata unor amenzi. Recomand cetățenilor care se confruntă cu astfel de situații să anunțe poliția", ne-a declarat Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani. 

În urmă cu o lună, Stiri.Botosani.ro a scris despre fundațiile umanitare care bat la ușile oamenilor pentru a strânge fonduri pentru copiii bolnavi, o fostă angajă dezvăluind unde ajung de fapt banii dați de oamenii mărinimoși. Citește mai multe detalii despre acest subiect: Tu ştii cine îţi bate la uşă? Colectele pentru cazuri umanitare asigură salariile celor care umblă după bani

 

 

Spune-ne opinia ta