Un bărbat a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei

Un bărbat a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei

Un bărbat a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei, dar şi restituirea ei pentru cele două autoturisme pe care le are.

Originar din Dolj, Mădălin Chipirlin, a invocat directivele europene care obligă statul român să crească siguranţa pe drumurile publice, totodată considerând că, în timp ce statul român încasează din roviniete sume astronomice, acestea nu se văd în siguranța de pe șosele.

“Timp de peste 12 ani Ministerul Transporturilor din România a ocolit sub diverse forme această directivă, și noi implementăm măsurile legale, alocând prin Compania Națională de Drumuri sub 1% din totalul bugetului încasat din vinietă pentru această tema, pentru această siguranță rutieră”, a explicat pentru ObservatorNews.ro Mădălin Chipirlin, cel care, de atfel este și președitele unui ONG care militează pentru siguranța rutieră.

Acesta susține că în prezent Compania de Drumuri primeşte sancţiuni frecvente chiar de la Poliţia rutieră. În ultimii cinci ani, a fost amendată cu peste o jumătate de milion de lei în Bucureşti, şi cu sute de mii de lei în Cluj, Craiova şi Braşov. În tot acest timp, pe drumurile României au loc zilnic accidente. Anul trecut, 2.300 dintre ele au fost foarte grave şi au necesitat descarcerare.

Mădălin Chipirlin speră ca demersul lui să ajute milioanele de şoferi români într-o țară cum este România, care are cele mai periculoase drumuri din UE, cu 96 de accidente mortale la un milion de locuitori, aproape dublu faţă de media europeană.

Sursa: ObservatorNews.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Un bebeluș cu două capete a fost adus pe lume la Spitalul Elias din București

astăzi, 14:45
15725

Un bebeluş cu două capete s-a născut la Spitalul Elias din Bucureşti. Nou-născutul a încetat din viaţă, la doar câteva ore după ce a venit pe lume, anunță Antena 3.Cazul a f...

La toată lumea scade, da la noi crește: România, printre țările UE cu cea mai ridicată rată anuală a inflației

astăzi, 13:48
194

Țările membre cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei din Uniunea Europeană sunt, la fel ca şi în octombrie şi noiembrie, Polonia, Ungaria, Cehia şi România.Datele au fost făcu...

A crescut pragul minim de datorii de la care se poate cere intrarea în falimentul personal

astăzi, 13:14
332

Persoanele fizice care vor să ceară intrarea în insolvență trebuie să aibă datorii de un anumit nivel minim (sau maxim, pentru procedura simplificată), iar pragul acestora este prevăzut ...