Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani vor fi verificate de polițiști

Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani vor fi verificate de polițiști

Trecerile la nivel cu calea ferată vor fi, în sfârșit, verificate de polițiști, ca urmare a accidentelor grave produse în aceste zone.

Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani și alte peste 500 de treceri din țară vor fi verificate de echipe mixte de polițiști de la Transporturi, Rutieră și ordine publică.

Acțiunile au loc după ce s-a constatat că accidentele produse în aceste zone au consecințe extrem de grave, de multe ori rezultând rănirea sau decesul persoanelor implicate.

Polițiștii vor face și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, ca apoi autoritățile să poată remedia problemele identificate.

La Botoșani, cel mai recent accident pe trecerea de la nivel de cale ferată a avut loc la Dorohoi, unde unde un camion a forțat trecerea și a fost lovit de un tren.

Incidentul a avut loc pe 21 August, iar camionul era plin cu cereale. In în urma impactului, trailerul cu cereale a fost desprins de capul tractor, iar din fericire, șoferul camionului nu a pățit nimic, în timp ce conductorul trenului a suferit doar răni ușoare. În momentul impactului, în trenul care circula pe ruta Dorohoi - Iași erau circa 30 de persoane. Acestea s-au auto-evacuat,iar singura persoană rănită ușor este mecanicul de tren, care a refuzat transportul la spital.

Imaginile au fost surprinse de un botoșănean și le-am publicat și noi la acea dată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei

Vineri, 4 Decembrie 2020
373

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, a hotărât astăzi Guvernul României.“În ședința de astăz...

Iată prospectul vaccinului anti-COVID-19. A fost făcut public de guvernul Marii Britanii

Vineri, 4 Decembrie 2020
1268

Guvernul Marii Britanii a publicat prospectul noului vaccin anti-COVID-19. Potrivit prospectului, vaccinul Pfizer poate fi distribuit persoanelor cu vârste peste 16 ani, declanşează producţia...

Dramă de nedescris pentru o familie de la Blândești: 15 ani de muncă în Italia au ars în trei ore

Vineri, 4 Decembrie 2020
18251

Dramă de nedescris pentru o familie din satul Cerchejeni, comuna Blândești. 15 ani de muncă și suferință în străinătate s-au făcut scrum în această după amiază din c...