Trecere frauduloasă a frontierei dintre Botoșani și Moldova: încă un cetățean căuta Spațiul Schengen

Trecere frauduloasă a frontierei dintre Botoșani și Moldova: încă un cetățean căuta Spațiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, un cetăţean modovean, care a încercat să treacă ilegal frontiera din ţara vecină cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 22 iulie, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, județul Botoșani, au identificat o persoană care avea hainele ude și nu își justifica prezența în zonă.

Pentru efectuarea de cercetări, aceasta a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul în cauză, este un cetăţean moldovean, în vârstă de 33 de ani, care a încercat să intre ilegal din R.Moldova în România, cu scopul declarat de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățeanul fiind preluat de către autorităţile moldovene, în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie dintre Moldova şi Uniunea Europeană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
187

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
289

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...