Top 300 Capital 2016: primii zece milionari ai României

Top 300 Capital 2016: primii zece milionari ai României
An de an, Top 300 Capital a fost condus de omul de afaceri Ion Ţiriac. Nici în acest an, businessman-ul nu se dezminte, conducând în clasament cu o avere estimată la 1,6- 1,65 miliarde de euro, în creştere faţă de anul trecut, atunci când contabiliza 1,5 miliarde de euro.

Din ce a făcut bani? Din sport, în principiu, ulterior fiind investiţi în asigurări, auto, imobiliare şi industrie petrolieră. Cui vor rămâne această avere fabuloasă? Unei fundaţii, "Puma Foundation". "Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Ţiriac se închide în Puma Foundation. Fondator unic al fundaţiei este Ion Ţiriac. Toţi ceilalţi care apărem acolo, eu, Rodica Ţiriac, Klaus Mangold avem aceeaşi poziţie, membri ai consiliului director, avem atribuţii îndeobşte după moartea acestuia. Dacă până acum nu o divolvă", spunea Nicolai Mândrilă, avocatul lui Ion Ţiriac. În 2015, Ion Ţiriac a încasat o sumă estimată de presă la peste 700 de milioane de euro, prin faptul că a ieşit din acţionariatul Uni-Credit Bank, unde ţinea 45% din acţiuni.

Cine sunt următorii milionari în euro ai României? Pe locul 2 se găsesc "Fraţii Dedeman", băcăuanii Dragoş şi Adrian Pavăl, care împart o avere de 850- 900 de milioane de euro făcută din retail bricolaj. Pe locul 3, teleormăneanul Ioan Niculae se poate lăuda cu o avere de 600-700 de milioane de euro, făcută din agricultură, fotbal şi industrie chimică. Însă Inter-Agro, cea mai importantă firmă controlată de Ioan Niculae, a intrat în insolvenţă şi are de achitat datorii de aproape 1,3 miliarde de lei.

Locul 4 este ocupat de bihoreanul Zoltan Teszari, cu o avere estimată la 500- 520 de milioane de euro, obţinută din telecomunicaţii, media şi energie. Numele lui Teszari se confundă cu RCS&RDS. Ieşeanul Iulian Dascălu ocupă locul 5 în Top 300 Capital, cu o avere de 450- 460 de milioane de euro provenită din afaceri imobiliare şi retail. Numele lui înseamnă "mall".

Gruia Stoica şi Vasile Didilă ocupă locul 6, cu o avere estimată la 380- 400 de milioane de euro, obţinută din transport feroviar şi producţie de material rulant. Pe locul 7 se află fraţii Marius şi Emil Cristescu, din Timiş, care, făcând afaceri în industrie, turism şi imobiliare, au ajuns la o avere de 350- 360 de milioane de euro.

Gabriel "Puiu" Popoviciu apare pe locul 8 în Top 300 Capital cu o avere estimată la 340- 360 de milioane de euro, obţinută din imobiliare şi restaurante. Prea-bine cunoscutul George Becali şi familia sa ocupă locul 9 în acest clasament, cu o avere estimată la 280- 300 de milioane de euro. Imobiliarele şi fotbalul sunt "specialităţile" latifundiarului din Pipera, patron al echipei de fotbal Steaua Bucureşti. Locul 10 din Top este ocupat de Radu Dimofte, a cărui avere a urcat la 280- 300 de milioane de euro datorită succesului în afacerile cu imobiliare şi restaurante.

Cum arăta Top 10 anul trecut, citiţi aici:
Ţiriac rămâne cel mai bogat român şi în 2015! Niculae a pierdut enorm, Becali încheie top 10! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
5

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
12

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
72

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...