Teodor Dimitriu, director AJOFM: „Nu a fost nicio problemă în virarea banilor pentru șomajul tehnic către agenții economici”

Teodor Dimitriu, director AJOFM: „Nu a fost nicio problemă în virarea banilor pentru șomajul tehnic către agenții economici”

Plata indemnizației de șomaj tehnic către angajați pare să fie o problemă rezolvată după cum afirmă directorul AJOFM Botoșani, Teodor Dimitriu, care a declarat că nu a fost vorba de nicio sabotare care să împiedice acest lucru.

Cu unele excepții, banii destinați pentru plata șomajului tehnic au fost virați agenților economici din Botoșani.

“Începând cu 14.04.2020 au fost virați agenților economici din Botoșani banii pentru plata șomajului tehnic către angajați. Nu au intrat la cei care au avut probleme, în sensul că nu au respectat OUG30 și OUG32, pentru că aveau tabele incomplete sau angajații au fost verificați cu ajutorul aplicației Revisal și acolo s-a constatat faptul că erau activi. Spre exemplu, în OUG 32 tabelele conțineau și o coloană pe care societățile comerciale trebuiau să o completeze cu meseria angajatului. Cu toate acestea, noi am adus la cunoștință fiecărei societăți, prin diferite metode, faptul că trebuie aduse completări . Până în prezent au fost virați banii către 776 societăți comerciale. Acestea însumează 4926 șomeri cărora li s-au plătit 2.935.428 lei”, a declarat Teodor Dimitriu, director AJOFM.

Director AJOFM susține că la momentul actual există doar 4 sau 5 societăți comerciale care nu și-au primit banii.

„Nu a fost nicio problemă în virarea banilor decât din lipsa agentului economic care nu a transmis complet datele, însă nu este vorba decât de 4 sau 5 societăți comerciale care nu și-au primit banii. Pentru luna aprilie ne-au mai intrat încă 8 solicitări de la angajatori însumând un număr de 19 oameni”, a precizat Dimitriu.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Ți se rupe sufletul. Gândurile asistentei medicale cu câteva zile înainte de a-și pierde viața: “Lupt pentru copilul și familia mea”

Duminică, 24 Mai 2020
14723

Cazul Lenuței Buta, asistenta medicală de la Botoșani care a decedat în cursul zilei de sâmbătă la un spital din Iași a demonstrat, poate pentru prima dată la nivel local,...

Altar de lumânări și flori dedicat asistentei decedate din cadrul Spitalului de Infecțioase Botoșani ridicat de cadrele medicale

Duminică, 24 Mai 2020
3302

Cadrele medicale din cadrul Spitalului de Infecțioase Botoșani sunt înmărmurite de dispariția fulgerătoare a colegei lor, care, la doar 46 de ani, s-a stins în lupta cu Covid-19....

Dreptul la viața pentru un botoșănean costă 3000 euro

Duminică, 24 Mai 2020
1884

Cazul lui Paul Amortoae a fost prezentat de redacția Stiri.Botoșani.ro în urmă cu ceva timp, atunci când soția sa, Daniela Amortoae avea nevoie disperată de ajutor pentru a-și salva ...