Teodor Dimitriu, director AJOFM: „Nu a fost nicio problemă în virarea banilor pentru șomajul tehnic către agenții economici”

Teodor Dimitriu, director AJOFM: „Nu a fost nicio problemă în virarea banilor pentru șomajul tehnic către agenții economici”

Plata indemnizației de șomaj tehnic către angajați pare să fie o problemă rezolvată după cum afirmă directorul AJOFM Botoșani, Teodor Dimitriu, care a declarat că nu a fost vorba de nicio sabotare care să împiedice acest lucru.

Cu unele excepții, banii destinați pentru plata șomajului tehnic au fost virați agenților economici din Botoșani.

“Începând cu 14.04.2020 au fost virați agenților economici din Botoșani banii pentru plata șomajului tehnic către angajați. Nu au intrat la cei care au avut probleme, în sensul că nu au respectat OUG30 și OUG32, pentru că aveau tabele incomplete sau angajații au fost verificați cu ajutorul aplicației Revisal și acolo s-a constatat faptul că erau activi. Spre exemplu, în OUG 32 tabelele conțineau și o coloană pe care societățile comerciale trebuiau să o completeze cu meseria angajatului. Cu toate acestea, noi am adus la cunoștință fiecărei societăți, prin diferite metode, faptul că trebuie aduse completări . Până în prezent au fost virați banii către 776 societăți comerciale. Acestea însumează 4926 șomeri cărora li s-au plătit 2.935.428 lei”, a declarat Teodor Dimitriu, director AJOFM.

Director AJOFM susține că la momentul actual există doar 4 sau 5 societăți comerciale care nu și-au primit banii.

„Nu a fost nicio problemă în virarea banilor decât din lipsa agentului economic care nu a transmis complet datele, însă nu este vorba decât de 4 sau 5 societăți comerciale care nu și-au primit banii. Pentru luna aprilie ne-au mai intrat încă 8 solicitări de la angajatori însumând un număr de 19 oameni”, a precizat Dimitriu.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

O boală cumplită răpește visurile unei tinere din Botoșani

Vineri, 18 Septembrie 2020
1538

Nicoleta Roca este o tânără de 32 ani din Botoșani care a fost diagnosticată cu hernie de disc stadiu avansat, iar riscul de a rămâne paralizată și de a-și pierde funcțiile cerebr...

Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

Vineri, 18 Septembrie 2020
466

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată vineri la Primăria Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei  și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care prim...

Consilierii locali au respins din nou proiectul pentru construirea unui Lidl pe Independenței

Vineri, 18 Septembrie 2020
625

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Botoșani, desfășurată în cursul zilei de vineri, consilierii liberali au respins pentru a patra oară Proiectul de hot...