Temperaturi variabile şi vreme în general frumoasă, prognozate pentru următoarele zile

Din punct de vedere meteorologic, săptămâna care urmează ne va trece prin toate aspectele verii: de la caniculă greu de suportat, la zile frumoase dar şi furtuni izolate. Precipitaţiile din ultima perioadă au reparat însă deficitul de umiditate din sol în cea mai mare parte a judeţului.

Temperaturi variabile şi vreme în general frumoasă, prognozate pentru următoarele zile
Luni va fi cea mai fierbinte zi a săptămânii, în care maxima va urca la 37ºC, iar minima abia va coborî la 20ºC. Cerul va fi senin, astfel că radiaţia solară va fi puternică. Vântul abia va adia, dinspre sud- vest.

Marţi, cerul se va menţine senin, iar vântul va sufla slab. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 34ºC şi 19ºC.În timpul nopţii sunt posibile averse şi furtuni izolate, însă cantităţile de apă vor fi slabe cantitativ. De miercuri, vremea se mai răcoreşte, maxima fiind de 24ºC iar minima de 16ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest.

Joi, cerul va fi senin, iar vântul va sufla mai mult slab. Temperaturile vor oscila între 27ºC şi 14ºC. Vineri sunt posibile averse izolate. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab. Maxima va fi de 24ºC în timp ce minima va coborî la 14ºC.

În weeekend, vremea va fi caldă şi plăcută. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla mai mult slab, predominant din sector vestic. Sâmbătă, temperaturile vor avea valori cuprinse între 28ºC şi 16ºC, în timp ce duminică, acestea vor oscila între 27ºC şi 15ºC.

Potrivit măsurătorilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă pe profilul de sol 0-100 cm se situează în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în majoritatea zonelor de cultură. În nordul judeţului se înregistrează deficit de apă în sol, seceta pedologică fiind moderată. În cultura de porumb, aprovizionarea cu apă a plantelor pe adâncimea de sol 0-100 cm se încadrează în limite satisfăcătoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
8

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
17

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
20

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...