Țările Europei cred în pandemia de Covid-19: Crește numărul statelor europene care impun restricții românilor

Țările Europei cred în pandemia de Covid-19: Crește numărul statelor europene care impun restricții românilor

După ce reprezentanții statului român au anunțat o explozie de cazuri de Covid-19 în România, tot mai multe state europene au impus restricții pentru cetățenii români care vor să le treacă granița.

În timp ce neagă existența virusului, românii sunt tot mai izolați de criza coronavirus în propria țară, indiferent că vorbim de turiști, sau de români veniți acasă, care încearcă să ajungă la locurile de muncă din celelalte state UE.

Începând de ieri și Cipru a interzis accesul turiștilor români, Austria a schimbat condițiile de intrare în țară, iar Grecia a impus deja obligativitatea unui test COVID-19 și celor care vin cu avionul.

Italia a impus deja de vineri seară carantina obligatorie pentru români, timp de 14 zile, cel puţin până la 31 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

De asemenea, turiștii români nu mai pot intra din cauza restricțiilor în Moldova, Finlanda și Lituania. În Bosnia-Herțegovina românii mai pot intra doar dacă au un certificat medical care să ateste un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19.

Și în Ungaria, excepția fiind tranzitul, turiștii români mai pot intra doar dacă prezintă două teste pentru SARS-Cov-2 efectuate la cel puţin 48 de ore distanţă, în ultimele cinci zile.

De asemenea, în Marea Britanie, Irlanda, Estonia sau Letonia ești obligat să te izolezi timp de 14 zile. Și în Norvegia, cei care vin din România trebuie să stea 10 zile în izolare.

Belgia, Danemarca și Islanda au impus, de asemenea, mai multe tipuri de restricții turiștilor români.

Și în Franța, românii trebuie să demonstreze că vin dintr-o țară care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze.

În aceste condiții, cel mai probabil, în acest an, pentru cei m ai mulți  este recomandat turismul local, în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
426

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
138

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
366

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...