Subunitatea de Intervenție și Centru de Informare și Pregătire în Situații de Urgență de la Săveni va avea sediu nou

Subunitatea de Intervenție și Centru de Informare și Pregătire în Situații de Urgență de la Săveni va avea sediu nou

Guvernul a adoptat astăzi o hotărâre privind darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani, a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului, precum şi înscrierea acestuia în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

“Se aprobă darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani şi înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, a imobilului având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, trecut în proprietatea publică a statului prin Hotărârea Consiliului Local al Orașului Săveni nr. 55/2018, în vederea realizării unui obiectiv de interes public național, cu destinația de Subunitate de Intervenție și Centru de Informare și Pregătire în Situații de Urgență” se prevede în hotărârea guvernului Orban.

Imobilul este situat pe o suprafață de 3266 mp și a fost cedat de către Consiliul Local Săveni, dar nu putea ajunge la Subunitatea de Intervenție și Centru de Informare și Pregătire în Situații de Urgență de la Săveni decât în urma unei Hotărâri a Guvernului.

Aici ar urma să se construiască un sediu nou, iar hotărârea precizează că s-a făcut această trecere sub condiția ca, dacă în termen de 5 ani nu se obține autorizația de construire aferentă imobilului construcție, sau dacă nu se păstrează destinația pentru care bunul a trecut în domeniul public al statului, acesta trece, în condițiile legii, în domeniul public al orașului Săveni, județul Botoșani.

“Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani se confruntă cu o problemă majoră reprezentată de spațiul insuficient și impropriu de care dispune Garda de Intervenție Săveni, subunitate subordonată Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani.

În concret, Garda de Intervenție Săveni funcționează într-un imobil aflat în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, pentru care a fost emis avizul tehnic de desființare, ca urmare a uzurii fizice și a pericolului de prăbușire a clădirii în caz de cutremur. În aceeași locație este adăpostită și tehnica din dotare necesară intervențiilor în situații de urgență, iar personalul care asigură intervențiile SMURD își desfășoară activitatea într-o locuință compusă din elemente modulare, aflată în incinta unității, improprie asigurării unor condiții minime de igienă și de sănătate” se precizează în expunerea de motive care a stat la baza emiterii acestei hotărâri.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
126

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
92

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...