Șoferii vor fi obligați să folosească și pe drumurile naționale luminile de întâlnire pe timp de zi

Șoferii vor fi obligați să folosească și pe drumurile naționale luminile de întâlnire pe timp de zi

În timp ce noile mașini care ies pe porțile fabricilor din toată Europa au fost obligate de Uniunea Europeană să implementeze un sistem de lumini care să funcționeze pe timp de zi, șoferii mașinilor mai vechi din România, vor fi obligați să utilizeze luminile de întâlnire pe timp de zi inclusiv atunci când circulă pe drumurile naționale.

În prezent, Codul Rutier prevede că acest lucru este obligatoriu doar pe autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale europene.

Un proiect depus la începutul lunii februarie în Parlament prevede însă ca această obligativitate să fie extinsă și la categoria drumurilor naționale.

Astfel, noul proiect prevede modificarea alineatului 2 din articolul 44 al Ordonanței de Urgență 195/2002, cunoscută sub numele de Codul Rutier.

Inițiator al acestui proiect este Nicolae-Miroslav Petreţchi, deputat al minorităţilor naţionale, care susține că măsura are rolul de a reduce riscul de accidente și că este deja în vigoare în numeroase state europene.

"Iniţiativa vine în sprijinul participanţilor la trafic, făcându-i să observe în timp util autovehiculele care se deplasează pe drumurile naţionale, ceea ce va reduce numărul accidentelor și va mări siguranţa rutieră din ţara noastră", explică inițiatorul în expunerea de motive.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
7

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
19

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
56

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...