Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Șoferii începători ar putea să rămână fără permis mai ușor decât cei care au mai mult de un an de experiență.

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor
Cel puțin, aceasta este ideea dintr-un nou proiect de act normativ care se află în dezbaterea senatorilor. Pe lângă modificări la regimul punctelor, mai există și această propunere gândită pentru a tempera începătorii.

Potrivit auto-bild.ro, propunerea legislativă este următoarea: ”În cazul conducătorilor auto titulari de permis de mai puțin de un an de zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune la cumularea a 12 puncte de penalizare”.
 
Astfel, șoferii începători ar putea sa aibă permisul suspendat mai repede decât șoferii care au o experiență de mai mult de un an de zile. Desigur, experiența aceasta este relativă, deoarece posesia permisului de conducere nu înseamnă și experiență în conducere.
 
În acest moment, legislația rutieră stabilește că suspendarea permisului se dispune tuturor șoferilor la cumularea a 15 puncte de penalizare. Propunerea sugerează că începătorii ar putea să-și piardă dreptul de a conduce dacă vor cumula 12 puncte de penalizare.
 
Rămâne de văzut dacă cele trei puncte de penalizare ar fi suficient de multe sau de puține ca să motiveze începătorii să conducă mai precaut. Desigur, în contextul în care propunerea legislativă va trece de senat și va deveni apoi lege.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
824

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
259

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
226

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...