Senatul a exclus din lege amendamentul prin care cartelele prepay puteau fi cumpărate doar cu buletinul!

Senatul a exclus din lege amendamentul prin care cartelele prepay puteau fi cumpărate doar cu buletinul!

Senatul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea cuatumului amenzilor pentru apelurile false la 112 de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei.

Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.62/2019 a fost adoptat cu 68 de voturi „pentru” şi şapte abţineri.

Pe de altă parte, amendamentul prin care cartelele prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul, a fost exclus din proiect, ceea se înseamnă că pe mai departe se vor putea face infracțiuni cu ajutorul telefoanelor.

Proiectul de ordonanţă are ca obiect de reglementare funcţionarea Sistemului Naţional unic pentru apeluri de urgenţă, se arată în raportul comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Prin ordonanță se creşte doar cuantumului amenzii pentru apelurile false la 112, de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei. Astfel, se vor sancţiona astfel: 

„a) apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, cu amendă de la 500 la 1.000 de lei

b) alertarea falsă a agenţiilor specialziate de intervenţie, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 de lei”, se arată în proiectul de lege.

Prevederea care se referă la obligaţia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii, nu a fost admisă, amendamentul a fost respins în cadrul comisiei de apărare.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, însă for decizional este Camera Deputaţilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
17

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
35

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
28

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...