Schimbări în Codul Rutier: "Va fi haiducie pe șosele!"

Schimbări în Codul Rutier: "Va fi haiducie pe șosele!"

Șoferii care încalcă legea rutieră frecvent ar putea scăpa mai ușor. În loc să fie aspru sancționați, câțiva parlamentari vor să le ofere posibilitatea să ceară de câte ori vor reducerea suspendării carnetului de conducere, nu o dată la trei ani, cum este în prezent.

Dacă ideile unor senatori vor deveni realitate, cei care au rămas fără carnet pentru următoarele 90 de zile, ar putea să-l recupereze într-o lună. Sunt vizați cei care au fost prinși băuți la volan, au condus mașini cu probleme grave la sistemul de frânare ori au depășit viteza legală cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

Şi acum se poate, însă numai dacă nu au mai beneficiat de reducere în ultimii 3 ani şi n-au avut permisul suspendat în ultimii doi.

Proiectul de lege înlătura aceste obstacole, aşa că, teoretic, şoferii pot cere permisul înapoi mai repede nelimitat atâta vreme cât nu provoacă un accident de circulaţie, băuţi fiind.

De asemenea, dacă proiectul va deveni lege, dacă polițiștul rutier vă suspendă dreptul de a conduce în următoarele 30 de zile și circulați cu acea dovadă pentru 15 zile, în cele două săptămâni, puteți avea și alte încălcări de aceeași gravitate, fără să fiți pedepsiți.

“Sancțiunile trebuie aplicate în funcție de gravitatea abaterii. Ori dacă pentru toate tipurile de abateri, indiferent de gravitatea acestora, conducătorii auto sunt sancționați la fel, respectiv 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce, este clar că legea nu mai are aplicabilitate. În trafic va exista realmente o haiducie”, potrivit Cătălin Codescu, președinte al Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație.

Nimic mai fals, susţine însă iniţiatorul. “Eu nu cred că încurajez conducătorul auto să nu respecte legea. Din contră, eu cred că prin această lege conducătorii auto vor fi mai atenți și vor respecta legea mai mult decât înainte. Vrem să degrevăm munca din instanțe, sunt prea multe dosare de contestare. Asta este pentru cei care greşesc o dată la nu ştiu câtă vreme”, Costel Neculai Dunava.

Proiectul a trecut de Senat şi a ajuns la Camera Deputaţilor, conform Știrileprotv.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
780

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...