România a preferat să stopeze coronavirusul cu amenzi. Nimeni nu le plătește, dar polițiștii de la Botoșani le împart cu nemiluita

România a preferat să stopeze coronavirusul cu amenzi. Nimeni nu le plătește, dar polițiștii de la Botoșani le împart cu nemiluita

Centrul Județean de Comunicare Botoșani a anunțat astăzi că forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat numai în ultima zi peste 2626 de persoane și 116 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 51 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 100.000 de lei.

De asemenea, au fost organizate 5 acțiuni punctuale pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea publică, precum și a răspândirii Covid 19. Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate 525 de persoane, controlate peste 100 de autoturisme și aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 53.000 de lei.

Pe de altă parte, în timp ce polițiștii de la Botoșani dau amenzi cu nemiluita, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a recunoscut că toate aceste amenzi sunt date mai mult degeaba, pentru că mai nimeni nu le plătește.

De exemplu, în timp ce valoarea amenzilor date în starea de urgență a depăşit 600 de milioane de lei, statul a reușit să încaseze chiar mai puţin de 100 de milioane de lei, a recunoscut ieri, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

“Mai puţin de 100 de milioane de lei au fost încasate din aceste amenzi. Sunt la bugetul de stat, acum vedem, dacă sunt contestate şi sunt decizii favorabile cetăţenilor atunci bineînţeles că va trebui să restituim aceşti bani”, a spus Cîţu.

Întrebat despre o eventuală amnistie fiscală în acest caz, al amenzilor date în perioada stării de urgenţă, pentru care există o decizie de neconstituţionalitate, Florin Cîţu a spus că „încă nu am luat această decizie. Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul şi vom vedea”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
40

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
59

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
351

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...